Bakgrunnen er at Tromsø denne helga er gjort til Norges munnspillhovedstad av Norsk Munnspillforum som arrangerer et stort seminar for kromatisk munnspill hvor munnspillere fra hele landet deltar.

Der er Sigmund Groven hovedinstruktør. Da lar man heller ikke sjansen gå fra seg til å holde en konsert som avslutter seminaret.

Konsert med 20 munnspillere

– Konserten åpner med en sjelden begivenhet, hvor over 20 munnspillere fra seminaret samles på scenen for å spille et fellesnummer! Vi er også svært glade for at vi har fått med oss Tonje Unstad som gjesteartist på konserten. Hun vil også bli å høre i samspill med aktører fra munnspillseminaret. Til sist, men ikke minst: Konserten avsluttes med en egen avdeling med en av verdens fremste utøvere på munnspill, Sigmund Groven, som akkompagneres av sin faste akkompagnatør, Ivar Anton Waagaard, opplyser Sigbjørn Thomassen i Troms musikkråd, som er med på arrangørsida.

Internasjonal appell

Sigmund Groven er en artist med internasjonal appell og stadig produseres det radio- og fjernsynsprogram om denne bemerkelsesverdige munnspillutøveren.

Kritikere verden over har møtt Grovens musikk med stor begeistring. Hans utgivelser har solgt godt over hele verden, og i flere land har de fått svært høye listeplasseringer.

Groven har en enorm plateproduksjon bak seg og er fortsatt like aktiv som musiker og komponist.

Repertoaret hans spenner fra folkemusikk til egne komposisjoner, fra Bach til moderne originalmusikk. Særlig er han blitt kjent for sine fremføringer av klassikere som Henning Sommerros «Vårsøg» og Bent Fabricius-Bjerres «Reodors ballade» fra «Flåklypa Grand Prix».