Det regner tungt ute. Men i de lune lokalene på Kafé Sånn sitter vokalist i Jadudah, Helle Larsen, og gløder. Foran seg på bordet har hun en fullpakket almanakk: Det er denne høsten store ting skal skje for Tromsø-bandet.

– Vi har jobbet hardt og målrettet i to år nå for å perfeksjonere materialet til det som skal bli vår første plate. I slutten av oktober reiser vi til Oslo for å gå to uker i studio, og da skal det være fullt fokus, sier Larsen.

Veien dit har ikke vært lett. Som musiker må du satse alt for å få den sounden du vil, i det studioet du vil, med den produsenten du trenger. Det koster penger. Jadudah har vært allsidig i inntjeningen av midler.

– Vi har vasket festlokaler for folk, og spart alt vi tjener på spillejobber for å finansiere innspillingen. Og det må bare komme fram: Vi vasker mer enn gjerne hva det skulle være for å tjene nok før vi går i studio.

Plateslipp

Det er Michael Hartung fra L.A. som står bak spakene under innspillingen. Han har tidligere samarbeidet med både Katzenjammer og Kaizers Orchestra, og nå skal han vie sin fulle oppmerksomhet til Jadudahs debutalbum.

– Han har forstått akkurat hva vi trenger for å få fram den nerven som kjennetegner vår musikk, sier Larsen.

Det skal ikke være overprodusert, det skal ikke være for rent. Det skal være like rått som Jadudah live.

– Albumet skal være ferdig i løpet av våren, og vi tror folk kommer til å like hva vi gjør. Så satser vi alt på å få en sykt bra festivalsommer i 2015.

Burlesque konsert

Hva er egentlig Jadudah? Jo, det er rock som passer perfekt til lær, vin og frekkhet, samt vulgære damer med ”punch”. Det er nettopp derfor bandet gleder seg utrolig mye til 27. september. Under 5-årsmarkeringen for Bastard, skal de opptre live med burlesque-dansere, og Larsen er definitivt giret.

– Sexy damer og Jadudah på Bastard kommer til å bli en helt rå opplevelse, sier Larsen, og gliser.

Etter den datoen vil det gå lang tid før vi hører dem live på Tromsø-scenen igjen. Oktober og november skal som kjent romme den etterlengtede plateinnspillingen.

Men i tillegg kommer arbeidet med en gledesnyhet bandet nettopp fikk servert: De ble tildelt 150.000 kroner fra ”NN+”-fondet, sponset av en haug kulturinstitusjoner i nord.

150.000 til video

Etter en lang søknadsprosess ble det klart at Jadudah blant fem band ble plukket ut til å motta musikkvideostøtten. 1. desember skal innspillingen være ferdig, og i forbindelse med TIFF skal den lanseres for publikum.

– Dette gleder vi oss sykt mye til. Vi har plukket ut ”Red”, en av våre aller første låter, skrevet på en hybel for to år siden. Den tar for seg hvordan forvridd kjærlighet nesten kan grense mot galskap, med obskure resultater.

Regissøren fant hun via Facebook for lenge siden, og via chat og Skype har de funnet essensen i hvordan de skal gjenskape ”Red” i videoformat.

– Maida Hals er helt rått dyktig, og har så utrolig mange kule ideer. Med NN+-pengene skal vi få henne hit fra Hammerfest, og endelig møtt henne i levende live. Innspillingen er planlagt til punkt og prikke, så dette kommer til å bli både kreativt, edgy, freaky og sexy på en sær måte. Hun har forstått låta vår utrolig godt, sier Larsen.

Har du ikke hørt Tromsø-bandet før, er det verdt en lytt.

Det er lite mer som kreves for å få fram din indre glisende råskap når du tråkler deg gjennom gatene en høstmørk kveld i regnet.

JADUDAH: Sigbjørn Sand Johansen, Patrick Jaklin, Joakim Finstad Jenssen, Helle Larsen og Sverre Simonsen er etter to års forberedelser klar for innspillingen av sitt første album.