Søndag er det premiére på årets Robinsonekspedisjon på TV2. I programmet bor deltakerne på en sydhavsøy der de skal klare seg med lite mat og utstyr, samt kjempe mot hverandre i lagkonkurranser. Lise Lotte Håndstad reiste i fjor vår sydover for å delta på programmet - og å holde det hemmelig var ikke lett.

- Jeg hadde ei venninne som kontrollerte min Instagram-konto og slikt, så jeg kunne late som om jeg var i Målselv og leste til eksamen. Etter å ha vært så lenge borte, begynte folk å spørre meg om hvor jeg egentlig var, og de spekulerte visstnok i om jeg var i fengsel, på ferie, var syk eller om jeg ikke hadde det bra. Når jeg kunne fortelle hva jeg egentlig hadde gjort, fortalte flere meg at de hadde vært bekymret, sier Håndstad.

Det verste var å lyge om hva hun egentlig gjorde, sier hun. Men når sannheten kom fram, tok alle det med et smil.

- Jeg måtte til og med late som om jeg tok meg en uke eksamensferie i Spania for å unnskylde brunfargen jeg hadde, sier Håndstad.

Gleder seg

Nå gleder hun seg til å kunne vise hvordan opplevelsen var.

- Nå vil jeg bare at det skal starte. På søndag skal deltakerne og alle som er innblandet i serien feire at det er i gang. Det blir en pangstart på det som skal bli et nytt eventyr, sier Håndstad og fortsetter:

- Jeg gleder meg mest til at mine nære og kjære kan se hva jeg har vært gjennom. Jeg har jo ikke kunne snakket om det, og turen var jo fylt av mange nye inntrykk og opplevelser. Turen har gjort mye med meg, og nå kan folk forstå hvorfor, sier Håndstad.

Men å se seg selv på TV i en slik situasjon er ikke dagligdags.

- Det er klart jeg gruer meg litt. Jeg vet ikke hvordan det er å se seg selv på TV på den måten, så det blir sikkert rart, men jeg er mest spent, sier Håndstad.

Bodde tett sammen

Hun forteller selv at hun ikke meldte seg på programmet for å komme på TV, og hun har ingen videre reality-planer - enn så lenge.

- Vi får se hva det bringer med seg, sier hun og ler.

Det er 18 deltakere i årets program. De bodde alle sammen gjennom fem uker med innspilling, og da kommer man tett innpå hverandre.

- Man blir godt kjent med folk, både på godt og vondt. Man kan ikke ha noen intimgrense, for å si det sånn, sier Lise Lotte Håndstad.

TV-serien har premiére søndag klokken 20.00 på TV2.

Lise Lotte Håndstad (23) deltar i årets utgave av Robinsonekspedisjonen. Søndag er det premiére. Foto: Anton Soggiu/TV2