Taigatrost består av musikerne Anette Tunheim Jakobsen og Gaute Barlindhaug. De begynte å lage musikk sammen i 2008, og ga i 2012 ut sin hittil eneste utgivelse: EP-en ”The Awakening”.

– Men 10. november kommer vi ut med en ny singel som vi har kalt ”Unveil”. I tillegg slipper vi vår aller første musikkvideo, som vi også hadde snikvisning på under Kulturnatta, forteller Jakobsen.

Videoen er laget ut fra en idé av Jakobsen og Barlindhaug, regissert av Espen Skagen og klippet av Marte Aasen.

– Vi er opptatte av at hver låt skal ha sitt eget konsept og sin egen verden. ”Unveil” handler om lyd. Taigatrost har et komplekst lydbilde, og det tok noen dager å mikse låten, for å si det sånn. Vi hadde nok rundt 70 spor oppå hverandre, forteller hun.

Planen fremover er å slippe låt for låt, som til slutt skal utgjøre ei hel plate.

– Det handler om måten folk lytter til musikk i dag.

Travelt

– Hva er grunnen til at dere ikke har gitt ut mer enn en EP før?

– Det har nok med at vi har så mye å gjøre. Ingen av oss er musikere på fulltid. Jeg har vært festivalsjef i Insomnia, og har derfor vært mye mer bak scenen enn på den, sier Jakobsen.

Nå har duoen fått management – Yellow Room – og har mer tid til å satse på egen musikk.

– Det føles godt å endelig få tid til å jobbe med album. Det er et godt miljø i Tromsø, og man spiller på lag og er med på hverandre sin musikk. Jeg jobbet jo blant annet sammen med Kohib (Øivind Sjøvoll jour.anm).

Film

Og når musikken først er delt, ønsker Jakobsen at den også skal bli brukt.

– Jeg synes selv at musikken til Taigatrost kler bilder. Låten vår ”Stardust” ble for eksempel brukt i en skifilm. Vi vil gjerne at musikken vår skal bli brukt i film eller TV, at den blir brukt og satt pris på, sier hun.

Over årene har Taigatrost samlet seg opp en rekke låter som ennå ikke har blitt gitt ut.

– Vi har en pose med godteri, ja. Vi liker å teste ut låtene live før vi spiller dem inn. ”Unveil” har vi for eksempel spilt flere ganger.

LÅT: 10. november slipper Taigatrost singelen ”Unveil”. Det blir den første fra deres kommende album. Foto: Ida Ramberg