For på årets 1. oktober ble EPen ”Riven Liaison” offisielt sluppet, 365 dager etter debutalbumet ”Reach for the sky”.

– Vi begynte rett på og har kun vært avbrutt av små ufrivillige pauser. Vi blir alle veldig oppspilte og får mye energi etter å ha ferdigstilt noe. Da blir vi liksom ekstra produktive, sier trommis i bandet, Daniel Pedersen.

Flere konserter

Og til tross for at deres siste utgivelse har krevd mye hardt arbeid, betyr ikke det at guttene har tenkt å ligge på latsiden.

– De siste to ukene har vi laget fem nye sanger, så det er ikke mye tid til avslapping. Likevel blir det nok en stund til neste utgivelse, nå skal vi prøve å gjøre så mange konserter som mulig, sier Pedersen, som estimerer at like etter jul blir den travleste perioden.

– Vi skal dessuten prøve å få på plass noe i byen rett før jul, uten at jeg kan bekrefte noe som helst ennå, forteller trommisen.

Spilt inn hjemme

Akkurat som den forrige produserte platen, er alt på ”Riven Liaison” hjemmelaget.

– Vokalen er spilt inn på en barneskole i Kåfjord, alt annet er spilt inn hjemme, hevder Pedersen.

Innholdet på det nye albumet skal ha vakt god respons i kretsen.

– Platen er mye hardere musikkmessig, den er litt sintere, rett og slett. Samtidig føler vi at vi har klart å lage en fin pakke og er godt fornøyde med resultatet. Det er noen pene ting der, og så er det noen mindre pene ting, sier Pedersen og ler.

I tillegg til nevnte trommis består bandet av Tage Kristoffersen, Thomas Ingebrigtsen, Trym Nordmo og Henrik Aalberg. Bandet skal befinne seg innenfor sjangeren eksperimentell og progressiv metall.

– Vi har fått høre at vi har utviklet oss i en positiv retning og på en god måte, og det er veldig artig, sier Pedersen.

Håper på anmeldelse

Ettersom guttene gjør alt arbeid selv, er promotering et av de mer utfordrende temaene.

– Men vi håper vi skal få et par anmeldelser fra musikksider og slikt, forhåpentligvis liker de vårt siste produkt, sier en forhåpningsfull Pedersen.