Du har garantert hørt låten «Make Me a Bird» av Bodø-musiker Thomas Pettersen, som er mer kjent under aliaset Arcane Station.

Låten har det siste året herjet både på P3, P1 og lokalradioer rundt om i landet. Nå satser Pettersen videre, men etter utallige konsertforespørsler trengte han et band å turnere med. Da ringte han tromsømusiker Frida Lydia Waits.

– På grunn av låten «Make Me a Bird» fikk jeg platekontrakt. Så har jeg alltid hørt om Frida og i det siste gjennom bandet hennes White Ascot. Jeg ringte henne og sa «jeg har platekontrakt og trenger deg. Vil du være med?», sier Pettersen til iTromsø.

Slipper singel

I utgangspunktet skulle hun bare bidra til en låt eller to, men nå er Waits permanent i bandet.

– Mesteparten av jobbinga har skjedd via iPhone, der jeg har sendt akkorder, melodi og tekst på vanlig recorder, og han har miksa det sammen, sier Waits, som gleder seg til deres første singelen «Doin it My Own Way» slippes fredag.

Hør singelen på Spotify her!

– Teksten har jeg skrevet, men med litt refrenghjelp av plateselskapet DaWorks i Oslo. Låta handler om å jobbe med seg selv først, fremfor andre. Da spesielt i en bransje som det her. «you» i låta er ikke nødvendigvis en bestemt person, men mer den følelsen av å ikke holde mål. I starten må man være sterk for å ikke lytte for mye til den stemmen, mens senere kan den være god, forklarer Waits.

Tromsø må vente

Nå har også bandet fått sin første livedato. 6. august står de sammen på Varangerfestivalen.

– Frida er kjempekul å jobbe sammen med. Hun er gjennomsyret proff og det er lett å forklare hva jeg vil med musikken. Akkurat nå vet jeg ikke om hun skal synge på flere låter, men hun er en multiinstrumentalist og kan brukes til det meste. Hun er en bra dame som er verdt å ha med seg i dette bandet, sier Pettersen.

Men elektronikapop-fans i ishavsbyen må nok vente litt med å få oppleve Arcane Station live. Etter veldig mange forespørsler rundt om i landet er det først nå Thomas Pettersen kommer seg ut og turneen skal

– Tromsø må vente litt til. Det er ikke mange flere låter som må på plass før vi kan ta turen, sier Waits.

Foto: Knut Aaserud