Er du sulten på noe nytt? Det har i alle nærmere 500 andre innbyggere i Tromsø sagt at de er, ifølge det moderne mat-arrangementet «Restaurant Day» som inviterer alle via Facebook.

– Målet var kanskje at vi ønsket at over ti restauranter skulle poppe opp i Tromsø førstkommende søndag, men vi er uansett veldig fornøyd med at fire grupper har sagt seg villige til å starte opp med restauranter denne dagen, sier Arthur Nørve (19).

– Det blir noe for enhver smak, sier han.

Lavterskeltilbud

Det hele er et lavterskeltilbud. Hvem som helst kan starte sin egen restaurant eller kafé på akkurat denne dagen, og om det er ute på gaten, på kontoret, på loftet – ja, det er vel egentlig opp til den enkelte. «Restaurant Day» er nemlig et globalt konset som startet i Finland i 2011, og som arrangeres fire ganger i året.

– Vi var vel egentlig bare to kompiser som ville skape litt samhold og liv i Tromsø, og få ting til å skje, sier nittenåringen.

– Mange er alene i byen, og dette er en genial måte å samle alle og få dem til å gjøre noe sosialt sammen, uten at det skal være så mye greier rundt det, legger han til.

– Kom som du er!

Og det er akkurat det Arthur med kompanjong Markku Kähkönen (30), pratet seg fram til en dag på språkkafé på Circa i slutten av mai. Nå blir det hele noe av.

– Og det som er spennende er at det blir servert alt ifra sjømat, inspirert av asiatisk mattradisjon på Stakkevollan til vegansk mat, både inne og ute i skog og mark, sier Nørve.

Han håper også flere kunne tenke seg å være med.

– Vi ønsker ikke at dette skal være noe annet enn et lavterskel-konsept, så her kan virkelig hvem som helst melde seg. Kom som du er, understreker han.