De har nemlig tatt initiativet til å bringe «Resturant Day» til Ishavsbyen.

–Vi møttes på språkkafé på Circa i slutten av mai, og jeg spurte Arthur tilfeldig om han hadde hørt om Restaurant Day. Vi leste litt om det, og det tok cirka to minutter før han sa at dette ville han gjøre, forteller Kähkönen.

Globalt

Restaurant Day er et globalt konsept, som startet i Finland i 2011, og som arrangeres fire ganger i året. Konseptet går ut på at hvem som helst, hvor som helst, skal kunne starte en kafé eller restaurant for én dag – det være seg hjemme, på kontoret, i en park eller andre steder.

Det eneste regelen er at det kun er privatpersoner, eller bedrifter som til vanlig ikke opererer innenfor mat, som får starte endagsrestaurant.

Samhold

16. august kommer Restaurant Day til Tromsø for første gang, og allerede nå kan restaurant-gründere begynne planleggingen.

Dersom du ønsker å tilby en matopplevelse på Restaurant Day må du registrere restauranten din på Restaurant Day's hjemmeside, og gjerne lage en Facebook-event.

– Til nå har 2–3 meldt seg på. Vi skal blant annet ha restaurant hjemme hos meg, med norsk og finsk mat, forteller Nørve.

– Og maten skal være billig. Dette handler ikke om profitt, legger Kähkönen til

– Nei, dette skal handle om å ha det gøy og skape samhold i byen, sier Nørve.

De håper det vil dukke opp mellom 10 og 15 popup-restauranter i byen på dagen.

Sosialt

Ifølge Resturant Day's egne nettsider poppet det opp hele 2.497 restauranter i totalt 34 ulike land sist Restaurant Day, den 16. mai.

Nørve og Kähkönen vil fortsette å arrangere Restaurant Day i Tromsø.

– Jeg elsker å lage mat, og inviterer gjerne folk over. Å lage en popup-restaurant trenger ikke være en stor greie – man gjør det akkurat så avansert som man selv ønsker, sier Nørve.

Han opplever at det utenfor skole og jobb ikke finnes så mange plattformer hvor man kan møte folk og komme i kontakt med nye mennesker.

– Events som dette burde hjelpe folk til å møtes og kommunisere. Vi ønsker flere events og mere som skjer. Mange er alene, og da er sosiale events bra, mener Nørve.