Fredag åpnet Mathallen i de gamle TBBL-lokalene i Grønnegata. I tillegg til å ha en restaurantdel og en ferskvaredel, skal Mathallen også ha en egen vinklubb ved navn «Mathallens Vinklubb». Denne klubben er det artist og matentusiast Jørn Hoel som har tatt initiativ til. 7. januar skrev iTromsø om vinklubben, og etter det har Jørn Hoel opplevd en enorm respons.

SE WEB-TV: Åpning av Mathallen

– Ekstremt mange har meldt seg på. Det har vært en voldsom respons! Faktisk har flere hundre meldt seg inn, sier Hoel.

Det synes han er veldig artig.

– Det er fint at folk melder seg inn, men vi har ikke plass til så mange på hvert arrangement, sier Hoel.

Første mann til mølla

Vinklubben skal ha månedlige arrangementer med forskjellige tema, og skal tilby kursing, foredrag, vinprat og vinsmaking. Hoel skal selv delta på alle arrangementene, og første arrangement er allerede 20. januar.

– Det vil bli sendt ut en e-post til alle som har meldt seg inn i vinklubben om at de kan melde seg på arrangementet. Ettersom det ikke er plass til alle, vil det være første mann til mølla, sier Hoel.

Men artisten Hoel kjenner godt til ordet ekstraforestilling.

– Hvis det er veldig mange som vil være med, lager vi flere arrangementer. Som en ekstraforestilling, som man sier i min bransje, sier Hoel.

Vininteresse

Hoel forteller at det ante ham at en vinklubb i Tromsø ville bli en slager.

– Mange jeg kjenner i Tromsø er interessert i vin. Jeg har alltid tenkt at dette er noe man burde få i gang i Tromsø, sier han.

Noe av det man vil være i vinklubben, er å kjenne til ulike druesorter.

– Det er ofte vanskelig å huske hvilken type drue en vin inneholder etter man har smakt en god vin. Det skal vi prøve å lære folk, slik at man lettere kan finne fram til en vin man har smakt når man drar på polet. De som har peiling på vin tenker på hvilken drue man skal bruke til ulike type matretter, og utgangspunktet vårt er å lære å finne rett vin til rett mat, sier Hoel.

Han legger til at de samtidig skal ha respekt for alkoholfri drikke, og ha fokus på alkoholfri drikke til mat.

Knallåpning

Det har vært en kjempeåpning for Mathallen.

– Det har gått over all forventning. Det har vært hektisk, og vi har vært fullbooket siden vi åpnet, sier Hoel.

Men det er fremdeles ting som ennå ikke er på plass.

– Det tar litt tid, men vi hadde lyst til å begynne nå, så la ting gå seg litt til, sier Hoel.

Jørn Hoel ante ham at en vinklubb i Tromsø ville bli en slager. Foto: Jon Terje Eiterå Foto: Jon Terje Eiterå