Rettsaken mellom Röyksopp og Rune Lindbæk er i gang.

Sistnevnte har valgt å saksøke den suksessrike elektronika-duoen fra Tromsø fordi han mener de har kopiert låten "Lift" fra 1997 og gitt den ut på millionalbumet "Melody A.M. som låten "A higher place".

Nært vennskap

Advokaten til Rune Lindbæk, Marius Øvrebø-Engemoen uttalte i sitt innledningsforedrag at hans klient lenge vegret seg med å fremsette sitt krav mot Röyksopp.

Det skyldes det mangeårige og nære vennskapet mellom partene.

- Lindbæk var allerede ved utgivelsen av debutplaten til Brundtland og Berge høsten 2001 skråsikker på at han var medkomponist i mange år i forveien. Men et hvert forsøk på å finne en løsning mislyktes. Derfor var en stevning neste skritt, uttalte advokaten.

Foreslo forlik

Sommeren 2010 foreslo Rune Lindbæk å forlike saken. Han gikk i skriftlig dialog med Röyksopp om en engangsutbetaling på 650.000 kroner, 100.000 kroner i renter og 70.000 kroner i saksomkostninger.

Samme dag bekrefter Brundtland og Berge mottakelsen av e-posten som ble videresendt til deres management i England. Likevel gikk det nesten to måneder før det kom et svar.

I det ble forliket kategorisk avvist.

- Jeg hadde trodd at Röyksopp skulle komme med en motforslag hvor de tallfestet sitt bidrag til en løsning. Det skjedde aldri, sier Rune Lindbæk.

Senere har partene hatt jevnlig kontakt i forsøk på en minnelig løsning. Men ingenting har ført fram.