- Det kommer en del spennende filmer i sommer, blant annet "Dragetreneren 2", en animasjonsfilm som er nummer to i rekken av totalt tre filmer. Den har premiere 4. juli. Ellers har vi litt forventninger til den nyeste "Transformers"-filmen, "Transformers: Age of Extinction", som har premiere uka etter, forklarer Frank Bakkemo, kinosjef ved Aurora Fokus kino.

Mye action

Bakkemo trekker også fram filmer som "Dawn of the planet of the apes", som kommer på kino 18. juli, og action-eventyret "Hercules", som har premiere 8. august.

- I "Hercules" har vi norske navn som Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal på rollelisten, selv om dette er en amerikansk film, påpeker han.

Utover i august har kinosjefen spesielt tro på to norske filmer.

- Da kommer et par spennende norske filmer; "Børning" og "Beatles".

Førstnevnte er en actionkomedie om et billøp fra Oslo til Nordkapp med kjente navn som Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavland, Otto Jespersen og Sven Nordin på rollelista. Filmen har premiere 13. august. "Beatles", som kommer på kino 29. august, er den lenge planlagte filmatiseringen av Lars Saabye Christensens suksessroman med samme navn.

- Det er ingen soleklare storfilmer i vente de neste månedene, men som sagt mange filmer vi tror kan gjøre det bra, påpeker Bakkemo.

Bedre enn i fjor

Når det gjelder kinoåret så langt kan kinosjefen fortelle at de ligger litt bedre an sammenlignet med fjoråret.

- Tallene til og med 4. juni viser at vi har hatt 13.002 flere besøkende enn på samme tid i fjor, uten at det betyr at det første knappe halvåret har vært vanvittig bra. Det handler mer om at starten på fjoråret var veldig dårlig, for så å ta seg kraftig opp de siste månedene. Vi får neppe samme utvikling i år, så da er det greit å ha litt å gå på, forklarer Bakkemo.

"Glassdukkene" på topp

Filmen som har samlet flest tromsøfolk til kinosalen hittil i år er den norske filmen "Glassdukkene", som ble spilt inn i Tromsø i fjor.

- Den har gått veldig bra i Tromsø og topper våre lister med et besøkstall på 6.932. Deretter følger "Doktor Proktors prompepulver" som trakk 6.804 besøkende og "The Wolf of Wall Street" som 5.411 publikummere fikk med seg, oppsummerer kinosjefen.

Ifølge Bakkemo er dette brukbare tall.

- Det er ikke så aller verst. Får vi en tre-fire filmer med over 10.000 besøkende i løpet av året, er det bra.