– Ole Giæver selv, samt hans medregissør Marte Vold, vil være til stede på førpremièren. Der vil de ønske publikum velkommen før selve filmvisningen starter, forteller markedssjef ved Aurora Fokus Kino, Marion Røst Heimlund.

Fest på Bardus

Filmen har først ordinær kinopremière i Norge dagen etter, men vil altså bli vist på en førpremière i kinoens storsal torsdag kveld. Der er det plass til 418 stykker.

– Foreløpig har vi solgt unna halvparten av billettene, så det er fortsatt gode muligheter for å sikre seg plass her, påpeker Heimlund.

Det er imidlertid ikke bare filmvisningen av ”Mot naturen” som er inkludert i kinobilletten i forbindelse med førpremièren.

– Etter filmen blir det premièrefest på Bardus. Festen er en del av arrangementet, noe som innebærer at alle over 18 år som viser fram kinobilletten får gratis adgang dit, forklarer markedssjefen.

Spent på responsen

Kinosjef Frank Bakkemo er spent på hvordan filmen vil bli mottatt av kinopublikummet i Tromsø.

– I utgangspunktet er nok dette mer en festivalfilm, altså en litt smalere film enn de standard kinofilmene vi normalt viser. Det at ”Mot naturen” er en lokal produksjon, gjør imidlertid ting litt mer interessant, mener Bakkemo.

Det faktum at Giævers film i tillegg har fått nok så stor landsomfattende mediedekning i forkant, samt mottatt strålende kritikker under filmfestivalen i Toronto nylig, gjør at kinosjefen er optimistisk.

– Jeg er spent, så det blir interessant å se hvordan filmen blir mottatt i Tromsø. Jeg har visse forventninger til ”Mot naturen”, innrømmer Bakkemo.

Vises hyppig

Foreløpig er det ikke helt klart hvor ofte ”Mot naturen” vil bli vist på Aurora Fokus Kino, men kinosjefen er klar på at dette er en film de satser på.

– Det vil være snakk om mer enn én daglig visning. Det her er tross alt snakk om en tromsøregissør, påpeker Bakkemo.

I ”Mot naturen” spiller Ole Giæver selv hovedrollen som Martin. Her får publikum høre alle hans usensurerte tanker og brutalt ærlige observasjoner om seg selv og menneskene rundt ham. Foto: Mer film