I vår tok Tromsø Byorkester kontakt med Tromsø kulturskole for å få i stand et samarbeid om en familiekonsert før julemåneden. Etter over et halvt år med planlegging blir det nå realisert. Totalt deltar det 150 personer i alle aldre.

– Fra kulturskolen er det barn helt ned til seks år som skal fremføre og vise det de har lært. Noen av dem startet på instrumentet allerede i høst. Det er også musikere med som er oppe i 70-årene. Det er musikalsk og sosialt interessant dette prosjektet, sier Malfred Hanssen (71), som er dirigent for oppsetningen.

Les også: Danser jula inn med "Nøtteknekkeren"

Pensjonert musiker

Hanssen er en anerkjent fiolinist og har en bakgrunn som førstefiolinist i Det norske Operaorkesteret og Göteborgs symfoniorkester. I 1978 ble han ansatt ved musikkonservatoriet i Tromsø og har siden den gang lært bort sine musikalske ferdigheter. For omtrent et år siden ble han pensjonist, men han er fortsatt aktiv i musikkmiljøet.

– Jeg tar slike oppdrag som dette av og til. Jeg er ikke like aktiv som før, men dette er noe jeg virkelig trives med, forklarer den spreke pensjonisten.

Les også: Slik gikk premieren på "Putti Plutti Pott"

– Overveldende konsert

Konserten som finner sted lørdag i Ishavskatedralen klokken 13 blir delt inn i forskjellige puljer hvor blant annet trompet-, fløyte- og pianistsolister får vist fram sine talenter på instrumentene. Byorkesteret vil være på scenen til enhver tid under fremførelsene. Hele konserten avsluttes med at alle musikerne, altså 150 personer, samles på scenen til fremførelsen av den kjente låten «Tenn Lys».

– Det blir en overveldende konsert. Vi er blitt enige om at det ikke kommer til å være et tørt øye i salen under konserten, sier Hanssen.

– Kanskje det ikke vil være et tørt øye hos orkesteret heller, legger Berit Fonnes til, som er ansatt ved kulturskolen og konsertmester for Tromsø Byorkester.

Les også: Nå får hjertesyke Mats sin største drøm oppfylt

– Dyktige

Fonnes og Hanssen har tatt del i planleggingen av familiekonserten. Til tross for at det er mange musikere i alle aldre som skal samkjøres har øvingen gått smertefritt.

– Jeg har nok bedt elevene skjerpe seg på enkelte områder, men de er utrolig dyktige. Det er ikke bare byorkesteret som tilføyer profesjonalitet, men også kulturskolen, sier Fonnes.

Og dirigent sier seg enig.

– Det er et utrolig høyt nivå. 6-åringene fra kulturskolen er veldig dyktige og de tar det seriøst, ser Hanssen