Ishavskatedralen: – Det blir liksom aldri jul for meg før jeg har gjennomført julekonsertene mine. Det hele kulminerer selvsagt i de to konsertene jeg har hatt her i Tromsø i kveld, forteller Jardar Johansen, like etter at kveldens andre konsert i Ishavskatedralen var unnagjort sent søndag kveld.

At Jardar Johansens julekonsert har blitt en tradisjon som mange bare «må» få seg år etter år, levnet oppmøtet i kirka liten tvil om. Begge konsertene var nemlig utsolgt i god tid på forhånd, og det var da heller ikke et sete ledig da Jardar innledet konserten med en sart og vakker versjon av «Deilig er jorden», stemningsfullt akkompagnert av de fire musikerne han hadde med seg på scenen.

Oppskriften på julestemning

Enda nærmere krøp julestemningen da Johansen med sin varme og behagelige stemme fremførte «Julefred», en sang som fikk undertegnede, men ganske sikkert også resten av forsamlingen, til å senke skuldrene og kjenne litt på at jula virkelig nærmer seg.

At Johansen fortsatte konserten med kjente og kjære julesanger som «Romjulsdrøm», «Det lyser i stille grender» og «Have Yourself av merry little christmas», la ikke akkurat en demper på den følelsen.

– Man trenger ikke å finne opp kruttet på nytt. Noen av de beste julesangene er også de mest tradisjonelle, påpekte Johansen selv underveis i konserten.

Tilbake på scenen

Tradisjonen tro fikk også i år Johansen selskap av sin datter Sunniva Johansen, som sang med på flere av låtene, og også fremførte et par vakre musikalske innslag alene. Spesielt vakkert var det da de to sammen fremførte «The Prayer», til stor applaus fra ei fullsatt kirke.

– Dette er noe jeg bare må få med meg når jeg er hjemme i jula. Jeg gikk glipp av konsertene i Tromsø i fjor fordi jeg var syk, og det var bare helt merkelig. I kveld var det derfor veldig gøy å være tilbake, forklarte Sunniva Johansen etter konsertens slutt.

Det aller beste hadde imidlertid Jardar Johansen spart helt til slutt. Da sangeren dro til med «O helga natt», før deretter å runde av konserten med sitt eget glansnummer, «Nordnorsk julesalme», var det nok flere enn meg som tenkte: Nå kan jula bare komme.

VEL BLÅST: Jardar Johansen og trompetist Ole Jørn Myklebust imponerte søndag kveld. Foto: Tom Benjaminsen
VAKKERT: Jardar Johansen og hans musikere klarte nok en gang å spre julestemning til publikum med sin musikk. Foto: Tom Benjaminsen
FOLKSOMT: Det var stinn brakke i Ishavskatedralen under søndagens konsert. Foto: Tom Benjaminsen
FAR OG DATTER: Jardar og Sunniva Johansen fikk nok en gang vist at stemmene deres kler hverandre. Foto: Tom Benjaminsen