I Paris er det for tiden store diskusjoner om hvordan politiske vedtak skal styre endring av vær og klima. Debatten går om å hindre utslipp av klimagass til atmosfæren. Med begrepet «klimagass» mener deltakerne på konferansen CO2. Den viktigste klimagassen, vanndamp, bryr ikke FN sitt klimapanel, IPCC, seg om. IPCC påstår at CO2 styrer klimaendringer. Panelet bygger sin påstand på klimamodeller. Modeller kan manipuleres til å gi det svar en måtte ønske ved å legge inn de parametre og de mengder en finner formålstjenlig. IPCC benekter at naturlover alene styrer vær og klima. På samme måte som den Katolske kirke i lang tid påsto at jorden er universets sentrum.

Det er imidlertid et ubestridelig faktum at klimaendringer følger naturlovers premisser.

Naturlover kan ikke manipuleres, og de forteller oss:

  • Hvordan CO2 i atmosfæren absorberer energi fra elektromagnetisk stråling.

  • Hvor mye energi CO2 er i stand til å ta opp i seg, og at molekylet umiddelbart må frigi samme energimengde.

  • Hvor mye energi som tilføres atmosfæren ved fordampning av vann fra havet.

  • Endring av vær drives av endring av energiinnholdet i troposfæren (der været skapes).

  • Temperatur i luft er ikke eneste indikator for energiinnhold. Mengde fuktighet (vanndamp) i luft er den viktigste indikator (jamfør badstuefenomenet). IPCC legger kun temperatur til grunn.

  • Når temperatur i vann øker blir det frigjort CO2. Vann ved 0 grader inneholder dobbelt så mye CO2 som vann ved 20 grader. I verdenshavene er det lagret mange 10-tallsganger mer CO2 enn i atmosfæren. Prosessen er som følger: først øker temperaturen i havet, deretter øker mengden av CO2 i atmosfæren. Altså; temperatur styrer mengden av CO2 i luft. Ikke omvendt slik IPCC hevder, at lufttemperatur styres av mengden CO2 i luft.

  • Naturlover viser at den energimengde som CO2 tilfører atmosfæren er så liten at den overskygges av variasjon i fordampning av vann fra jordoverflaten.

  • LES OGSÅ: «Fjorden full av sild, hval – og trålere»

Når CICERO, eller andre, hevder at modeller viser at CO2 er en klimatrussel, må norske politikere stille følgende spørsmål: hva viser naturlovene? Politikere skal ikke ta stilling til hva som er årsak til klimaendringer uten først å vite hva naturlovene sier. Lar de være å få svar på spørsmålet, fornekter de samtidig naturlovers relevans. De står da i fare for å spre løgnaktige påstander, og diskvalifiserer samtidig seg selv som tillitsvalgt for folket.