Førstkommende fredag blir en merkedag for dem som brenner for musikk. Da blir nemlig produktet Feedback lansert i samarbeid med iTromsø.

Den nye fredagsutgaven av papiravisa til iTromsø vil inneholde fire sider musikk og enda mer musikalsk snacks på nettsidene.

– Vi mener en skikkelig bred musikkdekning på ukentlig basis er en mangelvare her i nord, og derfor vil vi nå ha fast fire sider i papiravisa hver eneste fredag, pluss masse ekstra på nettutgaven., sier Egon Holstad.

Bred dekning

Holstad forklarer at «Feedback» er et eget produkt og eies av iTromsø. Det er iTromsøs journalister som står for innholdet, hvor man vil finne anmeldelser av lokale, regionale, nasjonale og internasjonale artister.

– Kommer Bruce Springsteen, Satyricon, ei 70 år gammel bluesdame fra Tromsø, og en rap-duo fra Kvaløya ut med plate samtidig, så prioriterer vi alle sammen. Det skal være en bred dekning som skal appellere til mange, også utenfor Tromsø.

– Folk er superopptatte av musikk, men i dag har det blitt enda vanskeligere å orientere seg enn før. Her vil vi forsøke å være en oase i en ellers ørkesløs presseørken, ler Holstad. I tillegg til å anmelde kjente navn fra nær og fjern vil vi også skrive om musikk folk ikke visste at de digget før de leste det hos oss. Lister fra WiMP og Spotify vil også postes ukentlig på nettutgaven, og hver fredag blir det også en ytring i form av ukas musikkommentar. Dette blir ikke bare noe halvhjerta, men fyldige og gode sider for alle som elsker musikk, tilføyer Holstad.

Variert smak

– Det kommer så mye musikk at man bare kan velge en brøkdel av det. Vi har en bredere smak enn mange kanskje måtte tro, til det er vi altfor glade i musikk til å la masse begrensninger snevre inn horisonten vår i dekningen. Jeg har anmeldt alt fra Röyksopp, joik, visesang og black metal bare det siste halvåret, og gamlefar Egon er også betydelig bredere i smaken enn sitt rykte, ler Skog. Det er ingen sjangerbegrensninger her!

I tillegg til anmeldelser blir det også intervjuer og faste spalter, blant annet hvor Egon spør aktuelle personer om hvilke plater de ville tatt med seg på en øde øy.

– I første utgave spør jeg Jens Johan Hjort hva han ville tatt med seg, altså utenom sin egen sangstemme. I tillegg skal vi presentere lokale artister og gamle tromsøbilder fra musikkmiljøet i byen. Nå er det jo sånn at bildet fra den første konserten til Turdus Musicus, Badger eller Thee Mono Sapiens har rukket å bli antikk.

Konsert på Bastard

Lanseringen av «Feedback» vil skje på Bastard bar torsdag, hvor det blir gratis inngang, flytende velkomstforfriskninger, T-skjorter, buttons og konsert med det lokale bandet Red Headed Sluts.

– Vi er kjempeglade for at de stiller opp. De er unge, fremadstormende og spiller tøff musikk med bred appell til begge kjønn og flere aldersgrupper, forteller Holstad.