- Jeg er fra Oldervika, er medlem i det frivillige brannkorpset der ute - og det mangler en hjertestarter, forteller Karl-Alberth Hansen - daglig leder i Karls Fisk og Skalldyr.

Bedriften han leder bruker altså vel 10.000 kroner for å gi bygda ved Ullsfjorden en hjertestarter som skal være lokalisert i branndepotet i bygda.

- Det er en billig forsikring - det er nemlig behov for en slik hjertestarter i Oldervika. Bygda ligger langt unna dersom det oppstår behov for øyeblikkelig hjelp, sier Hansen.

Selv har han vært tilstede i Oldervika da behovet for hjertestarter oppsto.

- Det er noen år siden nå. Det var et tilfelle da vi hadde behov for en hjertestarter, men hjelpen var langt unna. Nå vil man kunne unngå en slik situasjon, sier Hansen.

Karls Fisk og Skalldyr har også sørget for at bedriften - som ligger på Rieber-kaia i Tromsdalen - er forberedt. Det er hyppig skipstrafikk og stor aktivitet på kaia og området rundt.

- Vi kjøpte en hjertestarter til bedriften i mai og har sendt de ansatte på kurs. Vi har også meldt fra til Brann og Redning om at vi har en starter her på bruket slik at de har oversikt, sier Hansen.