Pedersen er dømt for å ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd ha krenket en annens fred. Hun er idømt bot på 12.000 kroner.

Skrev på Facebook

Av tiltalebeslutningen kommer det fram at utskjellingen av naboen skjedde i perioden mars til september i 2014. Da skal Pedersen ifølge dommen ved flere anledninger ha oppsøkt naboen og kalt ham «kattemorder», vist fingeren og ropt skjellsord. Hun skal videre ha postet flere innlegg på Facebook hvor hun identifiserte naboen som kattemorder og sendte Facebook-meldinger til mannen og hans arbeidsgiver med lignende innhold.

Ikke straffskyld

Aktor la ned påstand om at Pedersen skulle dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen til en bot på 15.000 kroner. Kvinnen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Retten mottok forklaring fra tre vitner. Pedersen forklarte seg i overensstemmelse med noen av tiltalepunktene, men benektet de påståtte uttalelsene ansikt til ansikt med den fornærmede mannen.

Behandlet som «fritt vilt»

I dommen kommer det fram at retten har lagt vekt på at Pedersens motivasjon er basert på hennes overbevisning om at den fornærmede mannen har drept hennes og andres katter, et forhold som mannen verken er tiltalt eller dømt for.

– Det kan da ikke være slik at tiltalte skal få sin hevn gjennom andre kanaler ved å behandle fornærmede som fritt vilt, skriver retten.

Tingretten har også lagt vekt på at hun har identifisert mannen, med navn, som en som dreper katter på Facebook og at hun har postet et innlegg på hans arbeidsgivers Facebook-vegg.

Retten kom fram til at Pedersen har utvist en hensynsløs adferd og hun har handlet med forsett. Hun ble dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, noe som er lavere enn aktors påstand. Noe av grunnen til at retten har redusert boten er på grunn av at saken har blitt gammel.

Flere katter forsvant

Saken har sin bakgrunn i at det forsvant flere katter i Tromsdalen vinteren 2013/14. iTromsø har flere ganger tidligere omtalt saken.

– Jeg har ikke vedtatt dommen og har tatt betenkningstid. Jeg skal snakke med advokaten min. Saken mot naboen min er henlagt, men det har vi klaget på, sier Pedersen til iTromsø.