På en liten uke har snømengden minket med 25 centimeter. Onsdag 23. mars målte Vervarslinga snømengden til 68 cm. Dagen etter var den oppe i 77 cm, og i dag, onsdag, er snømengden nede på 52 cm.

– Snøen har minket jevnt og trutt i det siste med 2-3 centimeter hver dag. Det er jo en del snø igjen, men det minker jevnt, forteller meteorologikonsulent Signe Alvarstein ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Snart vår

Og for dem som ønsker vår, ser været fremover svært lovende ut.

– Det er mye vind og temperaturer over null grader, så da fortsetter jo gjerne smeltingen. Temperaturene i Tromsø ligger på 4–5 varmegrader så langt langtidsvarselet går.

– Så nå er endelig våren her?

– Det er jo gjerne det vi er litt forsiktige med å si, men det er jo 1. april på fredag. Så på kalenderen er det vår, og været er jo vårlig, men vi vet jo at det kan komme godt med snø ut i april, sier Alvarstein.

Snørekord i april

Hun viser blant annet til den historiske dagen i 1997 da snømengden i Tromsø nådde nye rekorder.

– Snørekorden ble målt til 240 cm 29. april, så det kan jo skje ting fortsatt. Eksempelvis var det også høye tall tre år senere, i 2000. Da ble det målt 214 cm snø i mars.

Og for å legge en ekstra liten demper på vårfølelsen, kan vi nevne den seneste dagen det har vært snøfritt i Tromsø.

– Vi kan kanskje kalle det en litt kjip rekord, men den seneste dagen det har vært snøfritt her i Tromsø var 24. juni, målt tilbake i 1924. Men vi kan jo sammenligne det med rekordåret 1997, da var det snøfritt først 12. juni. Så det er mye som fortsatt kan skje, forteller Alvarstein.

Snøfritt i fjor

I fjor var det offisielt snøfritt i Tromsø 6. mai.