Stemmene er talt opp, og resultatene klare: Andreplassen i iTromsøs kåring av byens beste restaurant går til Emmas Drømmekjøkken.

– Dette er jo helt fantastisk, utbryter Emmas-eier Anne Brit Andreassen når hun får meddelt plasseringen.

«Skal vi danse?»

Andreassen medgir at hun har et litt ambivalent forhold til avisens kåring av byens beste spisested, hvor leserne har stemt på sine favoritter.

– Jeg synes Anders Blomkvist på Brasseri 69 grader Nord sa det ganske så treffende da han sammenlignet dette med en «Skal vi danse?»-kåring, konstaterer hun.

Tippet på Hildr

Hun er imidlertid klar på at det ikke nødvendigvis er negativt.

– Det er strålende at man setter fokuset på bransjen på denne måten. Vi er mange aktører og ansatte som er med på å gjøre Tromsø til en attraktiv by å komme til, sier hun.

Selv tenkte hun at Hildr, som fikk tredjeplassen, skulle stikke av med seieren.

– Vi har vært veldig spente på hvem som stikker av med førsteplassen, sier hun.

Les alle anmeldelsene her!

Fransk åpning

– Hvor går veien videre for Emmas?

– Bare opp og fram! Only the sky is the limit!

– Så dere satser på førsteplassen neste år?

– He-he, nei da. Vi tenker ikke sånn. Vi skal fortsette med det vi har tro på – konseptet vårt, altså. Men vi tenker også litt i nye baner.

– Å?

– Ja! Vi skal kjøre en slags vårkampanje nå i april og mai som vi kaller «Bli våryr med Emmas drømmeteam». Det starter med fransk åpning i neste uke.

Verden rundt

Kampanjen går ut på at det hver uke skal serveres en ny og hyggelig priset toretters meny på Emmas Under gjennom hele åpningstiden.

– Vi skal på rundreise gjennom hele verdens kjøkken, og vi starter da med det franske. Jeg har nettopp kommet hjem fra påskeferie i Frankrike og har med meg masse inspirasjon.

– Gjennom hele verden? Kan tromsøværinger endelig forvente seg koreansk mat?

– Koreansk? Nei, dessverre, men det blir kroatisk! Vi skal innom New Zealand, Sør-Amerika, Kroatia og Frankrike, sier hun og ler.