Dramsveien: Mai-sola skinner og det grønnes i gress og busker, men området rett under Rambergan har sett sine bedre dager. Nå har byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap) og landskapsarkitekt Tobias Hübscher planene for hvordan området kan rustes opp med beplantning, sitteplasser og lys. Samtidig skal Dramsveien snevres inn slik at det blir mer park og mindre vei.

Buffersone

– Jeg tror det kommer til å bli en grønn oase for folk i området. Med enkle grep kan dette gjøres om til et område for lek og rekreasjon. Vi er nødt til å gjøre dette for å få folk til å bo i sentrum, sier Ramberg.

Det store asfaltfeltet mellom St. Hanshaugen og Mackbratta vil få en grønn midtrabatt, det blir en buffersone mot Dramsveien og avstanden fra Rambergan-parken og parken på St. Hanshaugen blir kortere. Området skal bli mer trafikksikkert og tryggere for gående og syklende.

– Parkområdet blir større og det blir nytt fortau.

Fellesløsninger

Ramberg tror dette kan være en måte å løse problemet med leke- og uteområder i forbindelse med boligbygging i sentrum på.

– Vi kan ikke bare overlate til boligprosjekter å legge til rette for lek og rekreasjon, men å få til fellesløsninger. Da kan vi få den flotte byen med både urbane trekk og leke- og uteoppholdsområder.

I tillegg til lek- og oppholdsområde, sitteområde og busker, vil det satt opp en lysmast i den fremtidige parken, og stien fra Dramsveien til Sommerfeldts gate oppgraderes med rekkverk, bedre dekke og mindre stigning.

Kommunen klar

– Vi har hatt prøvebelysning av Rambergan og kommer til å sette opp en lysmast med spotlys. Det er en stor utfordring i hvert prosjekt hvor lekeplassen skal være. Dette er en invitasjon til å tenke nye, alternative løsninger, sier Tobias Hübscher.

Det skal nå utarbeides byggesøknad før prosjektet legges ut på anbud. Nå håper de det finnes entreprenører som påtar seg arbeidet. Opparbeidelse av park og omlegging av Dramsveien er budsjettert til vel tre millioner kroner.

– Alt er klart fra kommunens side til at arbeidet kan starte, nå kommer det an på markedet. Vi får håpe vi får entreprenører som er interessert. Ambisjonen er at arbeidene skal være ferdig i løpet av 2016.

FELLESLØSNINGER: Ragni Løkholm Ramberg og Tobias Hübscher mener det må tenkes nytt for å få til gode leke- og uteområder i sentrum. Foto: Trond Tomassen
MINDRE ASFALT: Ragni Løkholm Ramberg peker mot veiområdet som skal bort for å gi plass til mer park, fortau og midtrabatt. Foto: Trond Tomassen