KVALØYA: Rundt klokka 19.30 onsdag kveld skulle Jens-Ole Thyholdt og kollegene flytte ei kran ombord på en flytedokk i Tromsøysundet. Som vanlig gjorde de forberedelser før flyttingen kunne gjennomføres, men da Thyholdt skulle ta i krana denne gangen fikk han bokstavelig talt et sjokk.

– Idet jeg tar i krana ser jeg et stort lysglimt og jeg blir slått i dørken på synkedokken. Min umiddelbare reaksjon er å gripe taleknappen på radioen og rope etter hjelp, forteller Thyholdt og fortsetter:

– Kollegaen min, føreren i krana, er den første som hører meg. Han kommer ned for å hjelpe, men i det han berører krana får han akkurat samme reaksjon som meg. Vi blir begge liggende på dørken til andre medarbeidere kommer for å hjelpe, forteller Thyholdt.

Måtte taues i land

Kollegenes umiddelbare reaksjon var å kontakte 113, men ettersom flytedokken fortsatt lå i sundet tok det tid før Thyholdt og kollegaen fikk hjelp.

– AMK-sentralen hadde ikke myndighet til å kontakte Redningsselskapet, men de sendte ambulanse til kaia. I mellomtiden forsøkte kollegaene mine å prate med politiet for å få sendt ut en båt, men det tok så lang tid at vi var i land før det ble aktuelt. Jeg er ikke helt sikker på hvor lang tid det tok, men jeg tror det var rundt 30 minutter, sier Thyholdt.

Mistet synet

Både han og kollegaen ble sveiseblinde som følge av hendelsen, men det tok ikke lang tid før de fikk synet tilbake.

– Til tross for at jeg hadde vernebriller på, mistet jeg både synet og taleevnen en to timers tid. Jeg har dog fått med meg hele hendelsesforløpet og kommunikasjonen som har pågått underveis, sier Thyholdt, som nå er skrevet ut av UNN etter å ha ligget til observasjon i 18 timer.

Tilbake på jobb

Selv om han følte det tok lang tid før han kom seg på sykehuset, roser han personalet som tok hånd om han der.

– Jeg ble utrolig godt tatt vare på, noe som ga et godt inntrykk av helsevesenet og de ansatte på UNN. Nå som jeg er erklært frisk, gleder jeg meg til å avslutte uka med på jobb, sier Thyholdt, som er tilbake i arbeid allerede i morgen.

TAKKNEMMELIG: Jens-Ole Thyholdt er glad for å være i god behold. I ettertid roser kolleger og de UNN-ansatte for måten de håndterte situasjonen på: Foto: Privat