I sin tid sammen i rådhuset hadde Jens Johan Hjort og Anni Skogman sine klinsjer. Nå går gammelordføreren ut med uforbeholden støtte til sin varaordfører i eksklusjonssaken.

Det var via Twitter Hjort først gikk ut med støtten, hvor han kalte eksklusjonssaken en «uslåelig rekord i politisk limbodans».

– Jeg ble rystet da jeg fikk høre om det. Dette er absolutt lavmål av fylkespartiet, utdyper Hjort overfor iTromsø.

Han betegner Skogman som en dedikert politiker som setter kommunen og innbyggerne først, og som i enhver sammenheng er lojal overfor sitt parti.

– Anni er en dame jeg er blitt veldig glad i gjennom den tiden vi jobbet sammen, konstaterer han.

Gjensidig respekt

Hjort gjør et poeng av at det tidvis var konflikter mellom ordfører og varaordfører, men at konfliktene ble løst med gjensidig respekt.

– Anni og jeg har ikke alltid vært enige, men vi har alltid gjennom godt samarbeid funnet ut av tingene, sier han.

Han har overhodet ikke noe til overs for Troms Frps behandling av saken, og mener den burde blitt ordnet annerledes.

– Enhver annen måte hadde vært bedre å håndtere den på enn den de har valgt, sier han.

Fornøyd med Kanestrøm

Hjort er også godt fornøyd med at noen av partifellene støtter Skogman.

– Det er to politikere jeg fikk et ekstra nært forhold til i min tid som ordfører, og det er Anni og Kristoffer Kanestrøm, sier han.

Han sier videre at han reaksjonen fra Kanestrøm var forventet, men at han har sendt melding til den tidligere byråden om at han verdsetter hans reaksjon i denne saken.

– Sterk som juling

Han er klar på at støtten hans først og fremst er en reaksjon på fylkespartiets håndtering av saken, og at det har mindre med Skogmans sykdomssituasjon å gjøre.

– Anni er sterk som juling, jeg er sikker på at hun både vil overvinne sykdommen og at hun vil komme seg gjennom denne saken. Men at fylkespartiet håndterer saken på denne måten, er meningsløst og uverdig, sier han avslutningsvis.