– Det er vanskelig å si akkurat hvorfor, men det er stor pågang på oppkjøring til førerkort for alle klasser nå. I tillegg har vi en sensor som er sykemeldt, og det utgjør cirka 20 prøver i uken. Det er heller ikke så enkelt å hente inn en ny, men vi har sendt forespørsler for å høre med andre steder i regionen om de kan hjelpe.

– Men det er flere steder utenom Tromsø som opplever at pågangen er stor. Vi kan ikke gjøre så mye med ventetiden når vi ikke har ressurser å sette inn, utdyper han.

Lang ventetid

Olsen opplyser at ventetiden per 14. november er på 51 virkedager.

– Det har ballet på seg blant annet på grunn av sykemeldinger og obligatoriske kurs for sensorene i november. Når det er to dager i november som må brukes til oppdateringer av ti sensorer, og da er det 20 dagsverk som går bort bare der. De samme sensorene kjører også 65+ kursene for de over 65 år. Og i desember er det også en del avspasering og fri.

Han legger til at han forstår frustrasjonen hos kjøreskoleelevene som må vente månedsvis på oppkjøring.

– Jeg er helt enig. Jeg snakket med ham som setter opp timene, og akkurat nå ser vi ikke noen løsning for å sette opp flere timer i tiden fremover. Vi har ikke mer å ta av.

Behov for flere sensorer

Seksjonslederen forteller at de fleste timene i januar også er fullbooket.

– Første ledige time er 24. januar. Det er ledig, men det er lang ventetid.

– Det virker som om januar fortsetter som desember – det ser ikke ut som det er noe bedre da, sier Olsen som legger til at han gjerne skulle hatt to-tre ekstra sensorer de kunne satt inn omgående.

– På førerkort klasse B kjører hver sensor fire dager i uken i gjennomsnitt, og så kommer jo alle de andre førerkortklassene i tillegg. Alle skal ha et tilbud. Vi skulle gjerne hatt flere sensorer akkurat nå. Vi får bare håpe at det bedrer seg etter hvert, sier Olsen.