29-åringen, som er bosatt på Kvaløysletta, besto teoriprøven for person- og varebil 8. november. Et par dager senere skulle hun booke time for oppkjøring ved trafikkstasjonen i Tromsø gjennom Statens vegvesen sine nettsider.

Der fikk hun imidlertid beskjed om at det ikke var noen ledige timer ved den valgte trafikkstasjonen de nærmeste fire månedene og at hun kunne forsøke ved en annen stasjon.

Oppgitt

– Det gikk heller ikke an å legge inn en bestilling av time lenger enn fire måneder fram i tid, sier 29-åringen og forteller at hun er oppgitt over situasjonen.

LANG VENTETID: Susen McLaren (29) fikk beskjed om at hun måtte vente fire måneder på oppkjøring ved Tromsø trafikkstasjon.

– Hvis ventetiden virkelig er så lang, bør det nesten opplyses om dette allerede ved første kjøretime, slik at man kan ta teorien og bestille oppkjøring tidlig for å slippe og vente nærmere et halvt år før man kan kjøre opp, sier hun.

Med tre små barn og en samboer som ofte er bortreist, er hun utålmodig etter å få tatt førerkortet så raskt som mulig.

Langdryg affære

– Det er ganske surt når du har teorien og alt annet i boks, og så er det bare ventingen på time for oppkjøring som gjenstår. Det er utrolig tungvint. La oss si at jeg hadde ventet fire måneder, og så stryker jeg. Hva hvis det er fire måneder ventetid på nytt? Da kan det i verste fall gå nesten et år før man får tatt førerkortet, sier McLaren.

Hun forteller at flere måneders ventetid også kan bli en dyr affære for den som ønsker å ta førerkortet i Tromsø.

– Det kan det bli veldig dyrt å holde kjøringen ved like under ventetiden. Jeg kan ikke la være å kjøre på så mange måneder, og da må jeg ta flere kjøreskoletimer i mellomtiden. Det er ganske surt når man egentlig føler seg ganske ferdig.

Ukjent trafikkbilde

Grunnet den lange ventetiden i Tromsø har McLaren sett seg nødt til ta oppkjøringen på Finnsnes, hvor hun har fått time i desember.

– Men jeg synes det er skummelt å skulle ta oppkjøringen et sted jeg aldri tidligere har kjørt. Det er anbefalt å kjøre opp samme sted som du har hatt kjøreopplæringen, og nå er jeg godt kjent med alle utfordringer i trafikken i Tromsø. Jeg bodde en periode på Finnsnes for ni år siden, men er ikke vant til veiene eller trafikkbildet der, sier 29-åringen.