Ifølge Espejord, som daglig følger opp rivingsarbeidet på selskapets tomt ved Stakkevollveien, er det ukjent for ham at entreprenøren har knust betong på området uten å ha kjørt vannkanoner samtidig.

– Bruker vannkanoner

– Jeg var innom senest klokken 14.30 mandag, og da gikk vannkanonene. Når det pågår knusing av betong, noe som frigir store mengder støv, skal slanger eller kanonene brukes, men når annet arbeid foregår, er ikke dette nødvendig, sier han.

Ifølge Espejord er det et avvik dersom det er tilfelle at vann ikke har blitt benyttet for å redusere støvmengden.

– Men entreprenøren eller byggeleder skal levere avviksrapporter dersom det skjer, og det har vi ikke fått, slår han fast.

For Kræmer AS har problemet tvert om vært at de har fått flere klager på at vann drypper ned i parkeringsanlegget under Eurospar Kræmer som følge av vannkanonbruken.

– Men det kan selvfølgelig være situasjoner hvor utstyr ikke virker når man skal jobbe, men da skal det rapporteres, sier direktøren.

Skylder på skilt

Hva gjelder naboenes bekymringer om farlig forurensning, opplyser Espejord at alt arbeid foregår innenfor regelverket de er satt til å følge.

– Vi hadde Arbeidstilsynet på befaring da vi startet arbeidet, og de påpekte at vi måtte sette opp varselskilt om at det pågikk asbestsanering på området. Noe vi gjorde. Jeg antar at naboenes bekymringer stammer fra å ha sett disse, men jeg vil forsikre om at vi følger med og at alt går rett for seg.

Kræmer AS' egen byggavdeling har ukentlige vernerunder på området, hvor fokuset er å ivareta arbeidernes helse.

– Vi har dem som jobber der i fokus, og om deres helse er ivaretatt, tenker jeg at også naboenes er det, sier han.

Norsk Sanerings Service AS, som foretar saneringen av bygget, opplyser mandag kveld at de per dags dato har fjernet alt av asbest i bygget og at det farlige materialet ligger forsvarlig pakket og klart til å sendes ut på torsdag.

Epsejord avviser at arbeidere ikke har hatt forsvarlig verneutstyr mens saneringen har pågått.

– Det er i så fall helt ukjent for meg. Arbeiderne har eget utstyr som er påbudt, inkludert støvmasker. Vi har strenge rutiner på dette, og de som dukker opp uten forsvarsmessig utstyr vises bort.