Vi tror vi er av de mest miljøbevisste

I en undersøkelse mener to av fem personer i Nord-Norge at de er mer opptatt av miljø og klima enn gjennomsnittet.

Resirkulering glassFoto: PETTER STRØM

nyheter

Befolkningsundersøkelsen er gjennomført på vegne av Grønt Punkt og viser at folk fra nord har den høyeste grønne selvtilliten. Bare én av ti nordlendinger mener de ligger under snittet for hvor miljøbevisst det norske folk er.

På nasjonalt nivå tror under to av fem at de er grønnere enn snittet. Én av syv mener de er under gjennomsnittet.

– Tallene viser at mange nordlendinger er engasjerte i miljøet vårt, og det skal vi glede oss over. Så får vi bare konstatere at uforholdsmessig mange tror at de over snittet miljøopptatte. Dersom det fører til at folk tar flere grønne valg i hverdagen, som å kildesortere, så er det definitivt verdt det, uttaler Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Småbarnsfamilier, uetablerte voksne og høyskole- og universitetsutdannede er blant gruppene i befolkningen som har høy grønn selvtillit, ifølge undersøkelsen.