Stig Henriksen (43) kommer til Tromsø i ettermiddag. I morgen formiddag stiller han i Hålogaland lagmannsrett for å kjempe med nebb og klør mot aktoratets påstander.

Ti år siden

Forsvarer Rudi Christensen bekrefter at det er en kampklar Stig Henriksen som stiller i tinghuset.

– Aller helst vil Henriksen legge dette bak seg og bli ferdig med saken. Tross alt er det ti år siden alvoret – etter rettens mening – startet. Nå skal min klient – atter en gang – gjenskape og huske detaljer så langt tilbake. Det skjønner alle kan bli vanskelig, sier advokaten.

Dommen i tingretten

Etter fire uker i tingretten i fjor vinter, ble Henriksen dømt for uberettiget vinning og grov utroskap. Begrunnelsen var at dommeren ikke aksepterte at Stig Henriksen overførte nesten 900.000 kroner mellom to av sine selskap uten gjenytelse.

Videre mente retten at Henriksen allerede i 2007 burde ha skjønt at virksomheten var insolvent og at all virksomhet fram mot konkursen foregikk for kreditors regning.

Godt fornøyd

– Til tross for dommen, var Stig Henriksen fornøyd. Retten hadde frikjent han for alle transaksjoner som Handelsbanken mente ikke var etter boken.

– Likevel ønsker aktoratet en ny prosess rundt disse spørsmålene. Blant annet hvor det ble hevdet at Henriksens private bruk av en boligkreditt på 17,5 millioner kroner. Av denne summen benyttet 43-åringen nesten 2,4 millioner kroner privat.

Ble trodd

Retten trodde på tromsømannens forklaring at kreditten også skulle inngå i hans private økonomi.

Videre kom aktoratet heller ingen vei da de hevdet at Stig Henriksen opptrådte uredelig da en hytte på Kilpis ble solgt til faren og da et av hans selskap betalte en privat advokatregning.

– Vi velger å avvente situasjonen til vi hører hva aktor legger fram i lagmannsretten. Den taktikken virket godt i tingretten, sier Rudi Christensen.

Tidligere investor og eiendomsutvikler, Stig Henriksen (43), slo seg opp ved å kjøpe eiendommer og utvikle disse for videresalg. Driften blomstret inntil konkursen var et faktum i 2010.

Det endte med at Henriksen saksøkte Handelsbanken – en prosess som endte med tap.

I kjølvannet ble Henriksen tiltalt for grovt bedrageri, uberettiget vinning, hvitvasking og for ikke å ha bedt om gjeldsforhandlinger eller konkurs for selskap han drev for kreditors regning.

Da saken gikk for Nord-Troms tingrett, mente aktoratet at Henriksen hadde brutt en rekke lover og la ned påstand om fengsel i fire år.

Henriksen ble til slutt ilagt åtte måneders fengsel hvorav fire ble betinget. Han ble frikjent for en rekke forhold i tiltalen.