Tromsø lufthavn. Foto: Trond Tomassen
            (Foto: Trond Tomassen)

Tromsø lufthavn. Foto: Trond TomassenFoto: Trond Tomassen

Flyplassen hadde nesten fem prosent flere passasjerer i april

Tromsø lufthavn opplevde en økning i april måned.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I april hadde Tromsø lufthavn 157.354 passasjerer. Dette tilsvarer en økning på 4,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Det kommer fram i en pressemelding fra Tromsø lufthavn Avinor.

Stor økning i utenlandsreiser

Selv om Tromsø lufthavn tradisjonelt sett har hatt færre direkteruter til utenlandske destinasjoner fra Tromsø i april, har man nå hatt en økning med avganger til populære feriesteder som Chania, Gran Canaria og Alicante.

Dette har resultert i at antallet reisende direkte fra Tromsø til utlandet i april havnet på 5.543, noe som er en økning på 74 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Øker også innad Norge

Også innenfor Norges grenser øker antall reisende fra Tromsø. Totalt var det 151.811 reisende til og fra norske lufthavner i Tromsø, noe som er en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: