I slutten av mai fremmet 106 medlemmer mistillitsforslag mot det nye styret i Tromsø Ryttersportsklubb. Det har lenge vært konflikter innad i klubben.

– I praksis gått av

Mandag kveld avgjorde styret i Troms idrettskrets å sette klubben under administrasjon. Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Det betyr i praksis at klubbens nåværende styre har trådt til side og gått av. Vi har til hensikt å sette inn et interimsstyre i løpet av kort tid. Formålet er å få videreført klubben med intensjon om å holde et ekstraordinært årsmøte når den tid kommer, sier leder i idrettskretsen, Knut Bjørklund, til Nordlys.

– En god løsning

Styreleder i klubben, Rune Kufaas, er godt fornøyd med avgjørelsen.

– Jeg tror dette er det eneste rette og absolutt en god løsning, sier Kufaas.

Det var styret selv som ba Troms idrettskrets om hjelp til å håndtere konflikten i klubben.

– Vi har lagt fram situasjonen og bedt om at de bistår klubben i det som er en vanskelig situasjon. I dette tilfellet trengte vi noen som kunne se med ferske øyne hvordan klubben kan komme videre i utviklingsarbeidet. Dette er et tiltak jeg har tro på, hvis ikke hadde vi ikke anmodet idrettskretsen om å gjøre det. Jeg tror dette vil sette klubben på rett spor, sier Kufaas.

Driver som normalt

På sine nettsider skriver Tromsø Ryttersportsklubb mandag:

«Miljøet i Tromsø har vært preget av sterk uro den siste tiden, og befinner seg per i dag i det styret anser som å være en alvorlig og krevende situasjon. Styret har med bakgrunn i dette anmodet overordnet ledd, Norges idrettsforbund (NIF) / Troms Idrettskrets (TIK), om bistand på flere områder (...) Styret anser at konfliktens art er av en slik karakter at styret (...) anser det som til det beste for medlemmene at klubben får ekstern og «nøytral» bistand.»

Det vil ikke være noen endringer i ansettelsesforholdene i klubben, og aktivitetene skal foregå som normalt.