Anni Skogman takknemlig for at hun ikke ble lam etter skrekkfall

Anni Skogman er sakte, men sikkert på bedringens vei etter det stygge fallet hun opplevde for tre uker siden.

På vei tilbake: Tre uker etter det stygge fallet, er Anni Skogman (Frp) på bedringens vei. – Jeg bruker ikke solbriller innendørs for å være diva, men fordi øyet mitt faktisk ikke ser ut, presiserer politikeren. Foto: Privat 

nyheter

20. juni snublet og falt Frp-politikeren inn i en steinvegg hjemme hos noen venner i Harstad. Resultatet av fallet ble brudd i kjeven, en knust nese, beinbrudd rundt venstre øye, samt et brudd og blodansamling i nakken.

– Jeg lå 22 timer i narkose og har blitt operert på i rundt åtte og en halv time. Jeg har gjort meg noen tanker rundt prisen av ti sekunder med uoppmerksomhet for å si det sånn. Jeg har også innsett etter dialog med diverse kirurger og leger her på sykehuset at jeg har vært heldig og bør være takknemlig for at det ikke endte verre. Bruddet i nakken ble oppdaget etter noen dager på sykehuset, og det kunne i verste fall ha endt med døden eller at jeg ble lam om jeg hadde falt annerledes, sier Skogman.

Gått ned 12 kilo

Skogman er nå 100 prosent sykemeldt. Nakkekragen må hun bære i tre måneder, hun kan fremdeles ikke tygge og er plaget med synet på det venstre øyet. Alt dette kun måneder etter at hun ble erklært kreftfri etter en ett års lang kamp mot brystkreft.

– Nei, dere blir nok ikke kvitt meg med det første, sier Skogman lattermildt, og fortsetter:

– Hvis man skal fokusere på det positive her så har jeg gått ned 12 kilo og blir sikkert å miste et par kilo til. Jeg lever på en diett av most banan og rett i koppen-suppe, men det er en dyrekjøpt slankekur.

Roser kirurgene

Skogman er fortsatt mye inn og ut av sykehuset for oppfølging av de ulike skadene hun pådro seg i fallet, og er svært fornøyd med behandlingen hun har fått på UNN.

– Jeg vil rette en stor takk til alle de fantastiske kirurgene, legene og pleierne som har hjulpet til med å bygge opp ansiktet mitt igjen. De har advart meg om at jeg nok kan bli seende litt annerledes ut når alt har leget, men jeg gleder meg bare til å kunne puste ut av nesen igjen. Det er veldig fint å kjenne på hvor utrolig dyktig sykehuspersonellet er her oppe når man først er uheldig, sier Skogman.

Forsatt aktiv i politikken

Selv med skadene, bidrar Skogman til årets valgkamp der hun kan. Om hun blir å delta for fullt i løpet av høsten, gjenstår å se.

– Jeg må bare være tålmodig og la tiden lege sårene. Jeg kan prate igjen så jeg bidrar der jeg trengs over telefon per nå, så får vi se hvordan ting utvikler seg. Det er liten vits å bruke energi på å irritere seg over det som har skjedd. Det er ingenting mer å gjøre med det nå annet enn å vente. Det går nok bra til slutt, sier Skogman.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter