DONASJON: Rema 1000 får ikke lov av politiet å donere penger til Barnehuset. 8Foto: Jon Terje Eiterå
            (Foto: Jon Terje Eiterå)

DONASJON: Rema 1000 får ikke lov av politiet å donere penger til Barnehuset. 8Foto: Jon Terje EiteråFoto: Jon Terje Eiterå

Rema ville donere 100.000 kroner til Barnehuset, men politiet sier nei

Da Rema 1000 ville donere penger til Barnehuset, fikk de avslag.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Pengene er en del av prosjektet «Hjertesaker». Der velger kundene flere organisasjoner som skal motta penger fra Rema 1000. Alle organisasjonene som får penger fra matvarekjeden, får minst 100.000 kroner.

Det var NRK som først omtalte saken.

Fikk avslag fra politiet

Da Rema 1000 ville donere penger til Barnehuset, fikk de avslag.

– For politiet er det slik at det er staten som er forpliktet til å finansiere politivirksomhet, og det fremgår direkte av politiloven. Det er viktig for oss at selv om våre beslutninger ikke påvirkes av at vi har mottatt slike gaver, så skal vi heller ikke etterlate et inntrykk av at beslutningene våre kan påvirkes av slikt, sier politimester Ole B. Sæverud til NRK.

Utviklingsfase

Hvis en organisasjon ikke kan motta penger fra «Hjertesaker», går disse til noen andre. Prosjektet er i utviklingsfasen.

– Det tar tid å plukke ut saker. Det vi har gjort nå er en bakgrunnssjekk for å undersøke om det er organisasjoner som vi kan gi penger til, sier pressekontakt i Rema 1000, Rebecca Ophus, til NRK.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: