Lørdag ettermiddag stimlet det av barn i fargerike T-skjorter utenfor Ishavshotellet og Yonas.

De deltok i det årlige barneløpet til Yonas, løpet som samler inn penger til barn som befinner seg i vanskelige situasjoner.

I år går inntektene til barn ved Krisesenteret i Tromsø og veldedighetsorganisasjonen Just a Drop.

Rundt 7.000 barn har deltatt

– Dette er det 20. året vi arrangerer løpet, og det er fint å se at det stadig er populært. Til sammen har vi over disse årene samlet inn en halv million kroner, og rundt 7.000 barn har deltatt. Så det er veldig flott å tenke på, sier daglig leder hos Yonas, Stig Fiske.

Hans ansatte var blant annet ute sammen med barna på lørdag, på stylter, som sjonglører og utkledd som maskoter.

Det ble tatt godt imot, og mens Marcus og Martinus’ sanger dundret over høyttaleranlegget, danset de sammen med barna før start.

maskoter: Maskotene var også med og løp sammen med barna.

– Her er alle vinnere

Selve løpet var delt inn i to aldersklasser, 0–6 år og 6–12 år. Og ifølge Fiske var det i år rundt 200 barn som deltok.

– Vi har vært oppe i godt over det dobbelte tidligere, men det er fint å se at så mange stiller opp. Dette er jo for en god sak, og det unike er at dette er fra barn til barn. Det er barn som hjelper andre barn, sier Fiske og smiler.

Bak ham ligger den populære pizzarestauranten. Etter løpet ble det delt ut pizza til alle deltakerne.

– Det er klart at dette har noe å si for identiteten til Yonas. Og det er fint for oss at folk kan forbinde restauranten med noe så positivt som dette, sier Fiske og legger til:

– Også er det viktig for oss at alle barna som deltar får diplom. Det kåres ingen vinner, her er vi alle vinnere.

populær: Mannen på stylter, som opprinnelig jobber på Yona, var populær blant barna som stadig løp rundt og mellom styltene.
populær: Mannen på stylter, som opprinnelig jobber på Yona, var populær blant barna som stadig løp rundt og mellom styltene.