PRISVINNENDE: The Edge har vunnet flere arkitekturpriser etter at hotellet ble åpnet i 2014. Foto: Tor Farstad
            (Foto: Tor Farstad)

PRISVINNENDE: The Edge har vunnet flere arkitekturpriser etter at hotellet ble åpnet i 2014. Foto: Tor FarstadFoto: Tor Farstad

Ny arktisk arkitekturpris får 200.000 kroner

Kommunen stifter en ny arkitekturpris innenfor rammen av Arktisk Hovedstad.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I februar i år vedtok kommunestyret at det skulle etableres en arkitekturpris som skulle sette søkelyset på arkitektur «hvor fokus på byutvikling og kvalitet er formålet».

Nå har administrasjonen utredet vedtaket, som baserte seg på et privatforslag fra Arbeiderpartiets Ragni Løkholm Ramberg, og i onsdagens kommunestyre skal politikerne ta endelig stilling til prisen. Navnet foreslås å bli «Arktisk Hovedstads Arkitekturpris» – og det settes av 200.000 kroner årlig til prisen.

Vel å merke skal ikke beløpet gå til fremtidige vinnere – det skal også finansiere juryarbeidet.

For å vinne prisen må arkitekter, utbyggere eller andre som sysler med byggfaget oppfylle følgende:

«Prisen skal tildeles arkitektur som på en fremragende måte bidrar til en fremtidsrettet, miljøvennlig og smart byutvikling i Tromsø».

Politikerne i kommunestyret skal også vedta statutter for prisen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: