PRODUKSJONSSTØTTE: Filmskaper Marja Bål Nango får én million kroner i støtte fra Norsk filminstitutt til sin nye film «Njuokčamat».
            (Foto: Jan Arild Hansen)

PRODUKSJONSSTØTTE: Filmskaper Marja Bål Nango får én million kroner i støtte fra Norsk filminstitutt til sin nye film «Njuokčamat».Foto: Jan Arild Hansen

Én million kroner til samisk filmer

Marja Bål Nango – som blant annet har vunnet prisen «Skårungen» på TIFF – får nå støtte til sin neste film «Njuokčamat ».
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det er Norsk filminstitutt som deler ut produksjonsstøtte til filmen – som på norsk har fått navnet «Tungene».

Filmen handler om hvordan en ung samisk kvinne opplever de fysiske og psykiske virkningene etter en voldtekt.

Filmen beskriver også hvor tabubelagt temaet om seksuelle overgrep er i det samiske samfunnet.

«Symbolladet film»

I begrunnelsen til å gi penger til Marja Bål Nango skriver filminstituttets konsulent: «Det er en symbolladet film, der ikke all handling forklares, men der den grusomme voldtekten og regissørens blikk og fragmenterte fortelling allikevel evner å skape en ladet stemning og en emosjonell historie med et stort tolkningsrom for publikum».

Nango har som sagt vunnet «Skårunge-prisen» på TIFF, og har også vunnet UR-prisen på Uppsala internasjonale filmfestival med filmen «Hilbes biigà».

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: