Her er presiseringen:

"Basert på flere oppslag i avisa iTromsø melder en rekke medier at IKEA har konkludert og bekreftet sin etablering i Tromsø.  Det er en konklusjon som på nåværende tidspunkt er for tidlig å trekke.

IKEA har i lang tid jobbet med en etablering i Tromsø og vi har møtt et glødende engasjement fra folk i hele Nord-Norge. Dette er vi kjempeglade for og det er viktig å presisere at vi fortsatt ønsker oss til Tromsø, samtidig som vi må understreke at IKEA ennå ikke har tatt endelig stilling til hvorvidt man skal kjøpe tomt og hvordan et varehus eventuelt vil bli dimensjonert. Selv om det fremstilles slik i en rekke medier.

Det IKEA har kommunisert, er at det er en krevende og lang prosess som knytter seg til etablering av et nytt varehus. Vi har over lang tid arbeidet for å finne gode løsninger for en etablering. I denne prosessen har vi hele veien jobbet tett og godt med politikere og andre aktører i regionen. Dette gode arbeidet har resultert i at styret sentralt i IKEA nå skal ta en beslutning på om man skal investere i en tomt for etablering av nytt varehus i Tromsø. Når IKEA sentralt har diskutert saken, og vi har en endelig beslutning, vil vi selvsagt annonsere dette for media, kunder og lokale aktører."

Det skriver eiendomssjef Bård Stang-Lund Valasjø i IKEA Norge i en presisering til iTromsø.