Dommer Morten Berg tok ikke begjæringen til følge. Det innebærer at Sollid – i tillegg til egne saksomkostninger – også må dekke kravet fra kommuneadvokaten på 20.000 kroner.

Ikke lovlig

Da saken gikk i retten torsdag ettermiddag, prosederte advokaten til Sollid, Arild Hølland, på at suspensjonen av klienten ikke var lovlig. Han ba retten om at Sollid fikk stå i jobben ut oppsigelsestiden.

I sine argument for en slik løsning, trakk Sollid selv fram at en suspensjon ofte forbindes med snusk, ulovligheter og avskjed fra en stilling.

– I denne saken er ingen av delene tilfelle, understreket eks-brannsjefen.

Ikke oppfylt

Dommer Morten Berg sier i sin kjennelse at vilkårene for midlertidig forføyning ikke er oppfylt i Sollids tilfelle.

Retten legger vekt på det kommunen hevdet – at det ikke er planer om å besette stillingen eller gjøre endringer i organisasjonen før tvisten om oppsigelsen er avgjort. Når Sollid er fratrådt, er det varabrannsjefen som leder etaten – en løsning kommunen er tilfreds med.

Gammel konflikt

Videre trekker dommer Berg fram at konflikten ved Brann og redning ikke kom i kjølvannet av oppsigelsen og suspensjonen, men har vart over tid.

Samtidig ser retten at oppsigelsen er en belastning og at suspensjonen har forsterket situasjonen.

– Men det er normalt i slike tvister. Sollid har i denne sammenhengen ikke påvist særlige og vesentlige ulemper ut over det som er normalt i slike situasjoner, skriver dommeren som også konstaterer at oppsigelsesperioden utløper 1. oktober.