Audun Rikardsen er en anerkjent hobbyfotograf og har blant annet vunnet flere priser for sine bilder.

Han er fast ansatt som professor innenfor arktisk og marin biologi ved Universitetet i Tromsø, men har stor lidenskap for foto. Rikardsen forklarer at han alltid har hatt en drøm om å ta et bilde av faren på fisketur.

- Han er en lidenskapelig fisker. I den siste perioden har han slitt med helsa og har blant annet måtte amputere en fot, forklarer Rikardsen.

I midten av august bestemte han seg for å ta med faren på fisketur utenfor hjemstedet Steigen.

- Det beste han vet er å være ute på sjøen, men har begrenset bevegelighet. I sommer hadde han helsen med seg, forklarer han.

Rikardsen fikk låne båten til en venn, men været var ikke helt på deres side.

- Det var sterk vind og det gjorde det utfordrende å få tatt bildet, sier Rikardsen.

300 bilder før han traff

Fotografen forteller at han har brukt et speilreflekskamera med et undervannshus for å fange øyeblikket med faren på fisketur. Det er beregnet for å ta akkurat slike bilder.

- Jeg hoppet ut i vannet og var klar da faren min fikk fisken. Det som er vanskelig er at linsen skal omtrent være disponert slik at halvparten er over vann og resten under vann. Med mye vind og sjø, ble det vanskelig, forteller han.

Rikardsen  tok omkring 300 bilder før han fikk blinkskuddet av faren der han drar opp en torsk på omtrent 6 kilo.

- Dette er et bilde jeg alltid har hatt lyst til å ta, så det er klart det betyr mye for meg også, sier han.

Avslører en hemmelighet

Rikardsen forteller at faren alltid har vært en ivrig fisker og akkurat på dette bildet avslører han en av hemmelighetene bak en stor fangst.

- Fiskeknepet blir avslørt. Han bruker alltid stingsild og dregg på begge sider. Det er ikke sikkert pappa er så fornøyd med at det blir avslørt, sier han og ler.

Du kan se flere av bildene til Rikardsen på hans hjemmeside.