Tromsøjenta Marthe Albrigtsen er mer enngjennomsnittlig interessert i biler. 19-åringen er lærling på delelageret på Teknisk Bureau i Tromsø og er, ifølge seg selv, helfrelst på Peugeot. Hun er ekstra glad i sin 12 år gamle ”Anne” - en svart 206CC som hun er glad i å ta bilder av.

Bildene legges selvsagt ut på bildedelingstjenesten Instagram og Marthe ble ikke mindre glad i ”Anne” da hun skjønte at hun hadde vunnet tur til Paris.

– Jeg aner egentlig ikke hva som har skjedd. Men jeg må ha tagget bildene mine med noe som har gjort at Peugeot i Frankrike har funnet dem.

Gratis opphold

For plutselig, på mandag, får Marthe mail fra Peugeot med melding om at hun har vunnet en konkurranse og at hun får et gratis opphold i Paris - allerede til helgen!

– Jeg trodde først det var bare tøv. Men så snakket jeg med informasjonssjefen i Peugeot Norge og da ble jeg trygg på at dette var reelt.

Hun aner faktisk ikke hvilket bilblinkskudd hun har vunnet med.

– Men det kan være bildet jeg har tatt med Ishavskatedralen i bakgrunnen. Uansett: Jeg har vært heldig, sier den hobbyknipseren.

Hun medgir at det ikke er alle venninnene som er like ivrige med å legge ut bilbilder på Instagram.

– Hehe. Nei, det er vel ingen andre enn meg som gjør det.

12 år gammel

- Hvorfor tror du ditt bilde ble plukket ut?

– Det er vanskelig å si. Bilen er jo 12 år gammel. Det er jo en uvanlig bil i Norge, men neppe i Frankrike. Kanskje det var Ishavskatedralen som gjorde det, smiler Marthe.

Hun var først litt usikker på om hun ville dra. Det lengste 19-åringen hadde reist alene var til Trondheim.

– Men de har ordentlig opplegg for meg der nede. Jeg blir hentet på flyplassen og det er tett program hele helgen. Så det skal gå helt fint, sier Marthe, som var én av bare fem fotovinnere i hele Europa.

Drømmebilen

På programmet i Paris står blant annet prøvekjøring av den nye Peugeot 308 SW. Men Marthe har også en drøm å få kjøre sin absolutte favorittbil.

– Ja, jeg kommer til å mase om å få kjøre min drømmebil, nemlig en Peugeot RCZ R. Det blir min neste bil, sier Albrigtsen skråsikkert.

VINNERBILDET: Den heldige bileieren tror dette bildet, tatt i mai i fjor, kan være bildet Peugeot i Frankrike har falt for.
GLADMELDING: Marthe fikk denne meldingen fra Peugeot som hun først trodde var en spøk. Foto: Skjermdump