3. og 4. oktober sparkes en miniversjon av Tromsø World Music Festival i gang på Rica Ishavshotell. Årsaken til det litt mer ”beskjedne” arrangementet er et nytt styre og nye planer.

– Vi har fått inn et nytt styre og har satt 2015 som vårt store satsingsår. Årets festival blir derfor bare en liten smakebit på hva som er i vente til neste år, forklarer arrangør Benoit Tamba.

Admiral P

Til tross for at Tamba beskriver årets program som en smakebit, er det planlagt rikelig med underholdning.

– Vi ønsker å satse lokalt, men ønsker fortsatt å ha store nasjonale og internasjonale artister med for å sikre kvaliteten på festivalen, forteller han.

Derfor har de i år valgt å booke den kjente norske artisten Admiral P til festivalens avslutningskonsert.

– Han kommer med fullt band, så det blir en kjempekonsert, sier Tamba.

Lokal forankring

Som nevnt har festivalen et ønske om å satse lokalt, noe som også er et av hovedpunktene i planen til det nye styret.

– Vi ønsker at festivalen skal ha en lokal forankring, gjennom å ha lokale artister og aktører involvert i det meste som skjer. Blant annet vil vi i år ha et sterkt samarbeid med dansegruppen Cheza Flava, forklarer Tamba.

De skal nemlig stå for store deler av underholdningen og programmet, der mye er rettet mot barn og unge.

– De skal arrangere workshop i hip hop og dancehall for barn, noe som vil være gratis. I tillegg skal de ha et slags musikkverksted, der alle kan delta, sier Tamba.

Cheza Flava skal også være en del av underholdningen for festivalen, med en konsert fra danseakademiet deres.

Det ukjente

Dette representerer også en del av festivalens nye satsing.

– Vi vil vise fram det Tromsø har å by på, som folk kanskje ikke kjenner så mye til, forklarer Tamba, som håper det nye konseptet slår an blant tromsøfolket.

– Vi håper jo selvfølgelig at så mange som mulig kommer for å se på hva vi har å by på, for det blir mye moro for både store og små, lover Tamba.