I forbindelse med oppkjøringen til Europamesterskapet i bilmekanikerfaget skal Kenneth Kentø (22) utføre et stunt for publikumet på Jekta.

- Oppgaven går ut på å demontere en motor, utføre målinger på motoren og så montere den sammen igjen. Jeg har 3 timer på meg for å utføre dette, sier Kenneth Kentø.

Tøff konkuranse

Kentø har tidligere vært med på flere konkurranser innenfor bilmekanikerfaget. Han har både vunnet NM og deltatt i VM, der han plasserte ”midt på treet”.

- Oppkjøringen til årets EM har vært intenst. Jeg har forberedt meg på en annerledes måte enn tidligere, og dette kommer forhåpentligvis til å vise resultater. Men jeg er også klar over at jeg ikke er den eneste som kommer til å gi alt jeg har, forklarer han.

Nerver av stål

Reglene for Yrkes-EM er slik at man bare kan delta en gang. Dette betyr at deltakerne bare har en sjanse for å bevise seg for resten av Europa. Men det virker ikke som at dette bekymrer tromsøgutten Kenneth som virker helt rolig før han gjør klar for å utføre stuntet på Jekta.

- Jeg er fullt klar over at dette er min eneste sjanse til å vise hva jeg er god for i Yrkes-EM, men dette betyr fortsatt ikke at jeg er ferdig med dette faget. Det er mye som kan skje i framtiden, sier han.

Bilmekanikeren, som har hatt fagbrev i tre år, har mye på fatet før konkuransen.

Lange dager

I tillegg til treningen så jobber Kentø i Trondsen bil som teknisk leder, dette gir utfordringer når det kommer til å balansere trening og jobb.

- Dagene er veldig lange, det er ikke alltid like enkelt å balansere alt, når man har så mye å gjøre. Heldigvis så har jeg en veldig forståelsesfull og hjelpsom sjef som støtter meg når det kommer til konkurransen. I de siste månedene så har jeg dratt rett fra jobb til trening nesten vær dag. Men jeg må jo også få litt tid til bikkja som venter på meg hjemme, forteller Kenneth.