– Vi har i høst sett en nedgang i antall solgte enheter, og en forbigående nedgang i antall selgere. Vi ser en nedgang hver høst, men i år har den vært større enn ventet. Dette året har det hopet seg opp i regningsbunken, sier redaktør Eirik Junge Eliassen i gatemagasinet Virkelig.

Søker hjelp

Han har derfor sett seg nødt til å søke kommunen om en engangsbevilling på 100.000 kroner for å komme seg ovenpå, og unngå permitteringer.

– Høsten er en periode med høye utgifter og lave inntekter. Vi er en organisasjon som på ingen måte ønsker å fremstå som i problemer, og vi ønsker ikke å måtte få hjelp til å få det til å gå. Men nå har vi strukket ut en hånd til kommunen, og håper de kan hjelpe oss, sier Eliassen.

Utgifter

I et brev til kommunen og byråd Kristoffer Kanestrøm skriver Eliassen at Virkelig står i gjeld til trykkeriet fra forrige utgave, og ikke får produsert varer før denne regningen er betalt. I tillegg skriver han at organisasjonen står i gjeld til utleier.

– Vi har allerede rabatter på både leien og trykkeritjenesten. Derfor er det også ekstra leit å være daglig leder i en butikk som ikke klarer å betale regningene, sier Eliassen, som i brevet tar fullt ansvar for at han ikke har forutsett inntektssvikten.

Virkelig får allerede en årlig bevilling på 200.000 kroner fra kommunen.

Permittering

Eliassen skriver også i brevet at han vil understreke at han ikke oppfatter Virkeligs økonomi som et kommunalt ansvar.

– Vi står foran den største inntektsmåneden vår: desember. Da har vi masse selgere, et godt produkt og velvillige kjøpere, sier han.

I desember gir Virkelig ut julebok, som representerer en inntekstopp for magasinet. Denne boken kan de ifølge brevet til kommunen ikke trykke før regningen er betalt.

– Jeg setter min lit til at Kristoffer Kanestrøm gjør alt han kan for å hjelpe oss til å finne en løsning, sier han, og understreker at dette uansett ikke betyr kroken på døra for Virkelig.

– Virkelig er kommet for å bli.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Kristoffer Kanestrøm, men har så langt ikke lyktes.