Allerede klokken 15.00 var de fleste bøssbærerne i gang, og i løpet av ettermiddagen har det banket på tusenvis av dører i alle deler av byen. Sara Strand (18) var blant de ivrigste, og tok like godt på seg to runder i sentrumsgatene.

– Det har vært både bra og mindre bra, men totalt sett er jeg veldig fornøyd med de som har gitt. Det er en god del av dem, og det er flott å se, sier 18-åringen.

Brukte GPS

Opprinnelig fra Vadsø, var den største utfordringen å finne frem i sentrumsgatene. Men med GPS på mobiltelefonen ordnet det seg, og i løpet av ettermiddagen rakk Strand å tømme bøssa to ganger. Hennes inntrykk er at årets tv-aksjon engasjerer.

– Vann er en vesentlig ting for alle i hele verden, så i år ville jeg virkelig gå. Mitt inntrykk er at mange er enige med meg i at vann er viktig for å leve, og det er tydelig at det er en sak folk vil støtte opp om, sier hun.

Mange i sving

Katrine Brenneset er bykordinator for årets tv-aksjon, og har ansvaret for at alt går riktig for seg. Inne hos Sparebanken Nord-Norge har hun satt tellekorpset i sving, og inn dørene kommer det stadig flere bøsser - fylt til randen.

– Vi har hatt masse bøssebærere i sving, og det ser ut som det kommer inn veldig mye penger. Responsen fra de som har vært ute er at folk har vært veldig villige til å gi, sier hun.

God dekning

– Dette er bøtte nummer to med sedler fra Workinnmarka. De sorteres for seg, mens myntene går i tellemaskinen, sier Brenneset.

I år har det vært omlag 30 soner i Tromsø kommune. Lista over bøssebærere var fulltegnet, og med stort og smått har aksjonen dekket store deler av kommunen.

– I noen soner har det vært to ute med bøsser, i andre har det vært 50. Det er store forskjeller, men så er jo også Tromsø en stor kommune, sier Brenneset.

Bøssene som nå er tømt og talt opp røper at noen bydeler som har gitt mer, mens andre går tilbake fra i fjor.

- Lunheim, som er et stort område, ligger nesten helt likt som i fjor. De har gitt 400 kroner mer i år. Den største forskjellen er på Reinen, der de har gitt 11.000 kroner mer i år. På Kvaløysletta har de gitt litt mindre, fra 162.000 i fjor til 151.000 kroner i år, forteller Brenneset.

Ikke rekord

I skrivende stund har bøssebærerne samlet inn 1.080.000 kroner. Brenneset tror ikke det holder til ny rekord, men er likevel storfornøyd med det foreløpige resultatet.

- 2013 var et rekordår som ikke lar seg sammenligne med, så dette er veldig gode tall.  Årsaken til at det totalt sett er et mindre beløp i år, er vanskelig å si noe om. Det kan være så enkelt som har at det har vært veldig fint vær i dag, slik at folk ikke har vært hjemme. Slike små ting kan gi store utslag, sier bykoordinatoren.

RULLER INN: Tellekorpset hos Sparebanken Nord-Norge har bokstavelig talt hendene fulle. Foto: Pia Engman
Sara Strand gikk to runder i årets tv-aksjon. 18-åringen er fornøyd med både sin egen og givernes innsats. Foto: Pia Engman
INNSATS: Bykoordinator for årets tv-aksjon, Katrine Brenneset, har full kontroll på både folk, penger og bøsser.