- Vi tenkte det ville være ei fin symbolsk handling å gi ei krone per student på universitetet, forteller styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad, Aleksander Helberg.

Ville bidra

Det er første år studentene ved UiT - Norges arktiske universitet representeres i byaksjonskomiteen for årets TV-aksjon.

- I den anledning har det lenge vært uttrykt et ønske om å bidra. Vi hadde lyst å vise at vi setter pris på arbeidet som gjøres og at vi bryr oss, forteller nestleder i studentparlamentet, og studentenes representant i komiteen, Mats Beldo .

- Det var en lett avgjørelse å ta. Alle de gode sakene TV-aksjonen står for er noe vi lett kan samle oss rundt og bli med på, legger leder i studentparlamentet, Daniel Hermansen, til.

Viktig sak

Ifølge Beldo er det særlig i år en viktig sak pengene går til, og han håper pengegaven vil bidra til at enda flere studenter melder seg som bøsseærere til aksjonen.

- Saken er for veldig mange en hjertesak. Det dreier seg om mangel på rent vann. Så sent som i 2011 ble det en menneskerettighet, men likevel lever 50 prosent av verdens befolkning uten tilgang på rent vann, sier han.