Onsdag 8. oktober skal TV-aksjonen, som i år setter fokus på vannmangel, ha underholdning og praktisk informasjon i forbindelse med innsamlingen. Opp mot 100 bøssebærere har allerede meldt seg til innsamlingsdag 19. oktober, men allerede nå må Tromsø se seg slått av både Bardu og Harstad.

– Det kan vi ikke leve med, sier Katrine Brenneset, som er bykoordinator for TV-aksjonen i Tromsø.

– Gi før selve dagen

Selv om ikke bøssebærerne kommer på døren før 19. oktober, oppfordrer nå Brenneset bedrifter og privatpersoner å gå inn på nettsiden giverstafett.no, hvor man kan donere penger. Her kan også konkurranseinstinktet trigges.

– Om en bedrift setter inn en sum kan de utfordre en konkurrerende bedrift å gjøre det samme. Der inne kan man nemlig se hvem som har gitt hva.

Tromsø ligger lavt

Men det er ikke bare bedrifter som kan utfordre hverandre. I over en tid nå har også bykampen regjert på nettsiden.

– Man kan se oversikt over hvilke kommuner og fylker som ligger best an i landet. Her ligger Tromsø kommune på 28. plass, mens fylket ligger på 7. plass, sier Jenny Bjørn-Høgås, som deler stillingstittel med Brenneset.

Så langt har Tromsø kommune bare to givere, men jentene er sikre på at det vil ta seg opp.

– Det er enda litt tidlig og det er nå vi starter med å spre budskapet. På onsdag har vi kick off på biblioteket, mens på lørdag om en uke står vi på Jekta med variert underholdning, sier Brenneset.

– Arrangementet på onsdag starter klokken 19 på biblioteket og der får vi blant annet besøk av kulturskolen til musikkonservatoriet og sangeren Tone Benedict Edvardsen, sier Bjørn-Høgås.

Kulta med eget stykke

I tillegg til stands og stor underholdning i bybildet skal teatergruppa Kulta sette opp et stykke som omhandler årets tema for TV-aksjonen.

– Det gjør de hvert år og i fjor hadde de så stor pågang at de i år har valgt å kjøre flere forestillinger, sier Brenneset som understreker at alt av billettinntekter går til årets innsamling.

De fire forestillingene er satt opp på Kulta 17. – 19. oktober.