– Heia, heia heia!

Det var ikke vanskelig å få med seg hva som skjedde på Jekta Storsenter lørdag formiddag. Kjente fjes fra både politikken og kulturlivet i Tromsø stilte opp for å teste sine krefter ved å bære vann for å skape engasjement rundt årets TV-aksjon. Blant dem var Finn Arve Sørbøe og Trine Lise Olsen.

– Det var tungt! Jeg skulle tatt en av de mindre bøttene med vann, sier Trine Lise Olsen.

I løpet sprang hun mot Finn Arve Sørbøe. De mener begge det er en god sak å støtte, og er imponerte over arbeidet lagt i årets TV-aksjon.

– Et lite bidrag

– Det vi gjør er bare et lite bidrag i denne saken. Det som er så imponerende er å se alle de frivillige som arbeider med dette, sier Finn Arve Sørbøe.

Han synes årets tema for TV-aksjonen, vann, er viktig.

Også politiker Sandra Borch fikk prøvd seg i løypa, og hun mener arrangementet var et bra stunt før TV-aksjonen.

– Det setter ting i perspektiv. Vi løp bare en liten rute med vann, men andre steder i verden går barn flere mil for vann. Man skjønner realiteten, sier Borch.

Hun forteller at hun brenner for denne saken, og skal selv være i panelet til årets TV-aksjon.

– Vann er viktig. Med vann kommer man langt i verden, sier hun.

Men at det var tungt å løpe med flere liter vann gjennom Jekta legger hun ikke skjul på.

– Det var utrolig tungt, men man bør ikke klage, sier Sandra Borch.

Hjelper på engasjementet

Hilda Kristine Hanssen i Kirkens Nødhjelp forteller at hun tror dette vil hjelpe på engasjementet før årets TV-aksjon.

– Her måtte deltakerne springe noen hundre meter, men andre går flere mil for å hente vann i andre land. Her fikk de kjenne på hvor tungt det er. Det tror jeg hjelper på engasjementet, sier Hanssen.

Under arrangementet på Jekta lørdag vervet de også bøssebærere, og flere stilte opp for å vise engasjement. Blant annet var Vann og avløp fra Tromsø kommune til stede, forteller Hanssen.

– De er her for å vise at det ikke er en selvfølge av vi har vann. Det er noen som arbeider med det og, sier Hilda Kristine Hanssen.

Flere aktiviteter

Det ble arrangert flere våte aktiviteter på Jekta lørdag. I tillegg til vannløpet hadde brannvesenet med seg brannslange som barn fikk prøve utenfor kjøpesenteret, og Vitensenteret viste fram vanneksperimenter. Vinneren av vannløpet var Brynjar Andersen Saus, en av ungdommene fra Changemaker som arrangerte dagen på Jekta. Han sprang mot selveste ordføreren.

– Det ligger nok litt stolthet i det, men de unge jentene som går milevis med vann i andre land slår nok oss, sier Brynjar Andersen Saus.

Han oppfordrer alle til å stille som bøssebærer. Årets TV-aksjon skjer søndag 19. oktober.