For ett år siden kom ideen til å starte opp Press i Tromsø. I kveld hadde ungdomsorganisasjonen oppstartsmøte.

– Press er ungdomsorganisasjonen til Redd Barna. Vi er likevel en helt selvstendig organisasjon, hvor vi velger egne folk, egen politikk og sier det vi mener, forklarer Mathias Malmgren i Press.

Barnekonvensjonen

Han var til stede på møter fra Press sentralt, sammen med Susanna Strand.

– Press jobber politisk og vi baserer all vår politikk på Barnekonvensjonen. Vi er religiøst og partipolitisk nøytral, forklarer Strand.

Flere engasjerte ungdommer hadde møtt opp på Tvibit for oppstartsmøte, inkludert leder i Tromsø Ungdomsråd, Brynjar Andersen Saus.

– Alle organisasjoner som starter opp i Tromsø er en bra ting. De som har arrangert møte har gjort en veldig bra innsats for å få dette til. Dette viser hvor mye flink og engasjert ungdom vi har i Tromsø, sier han.

Lokale saker

Blant initiativtakerne bak Press Tromsø er Astrid Johannessen og Julie Aasland.

– Ideen kom for et års tid siden, og da vi fant ut at det ikke var et lokallag i Tromsø. Dermed ble det en fin mulighet til å opprette Press Tromsø, sier Johannessen.

To av de oppmøtte ungdommene er elevene Sunniva Skoglunn og Solrun Nyborg.

– Jeg har lenge hatt lyst til å være med på noe, men jeg har ikke funnet den rette organisasjonen før Press. Med Press Tromsø får vi fokus lokalt også. I Tromsø er det mye skjønnhetspress og vi har blant annet Yalda-saken, så det er mange viktige ting å ta opp, sier Skoglunn.

– Jeg har også lett etter noe jeg kan engasjere meg i, og så fant jeg Press. Det er veldig bra at folk møter opp og engasjerer seg, sier Nyborg.

Fornøyd med oppmøtet

Malmgren og Strand fra Press sentralt i Oslo, er også svært fornøyd med oppmøtet.

– Jeg synes det er veldig flott at Press Tromsø nå er opprettet. Dette blir det tredje lokallaget i Region Nord og det er supert at Tromsø nå blir med, sier Strand.

– Det er veldig godt oppmøte i kveld, legger Malmgren til.

På kveldens møte ble også styret i nye Press Tromsø valgt:

Leder: Thea Jensen WangNestleder: Julie AaslandØkonomiansvarlig: Sunniva SkoglunnSektretær: Solrun Nyborg