Hun og mannen Tom fikk besøk forrige mandag kveld i 21.00-tiden. To stykker som presenterte seg som branninspektører ble sluppet inn i huset. Men istedenfor å inspisere, så startet de en halvtime med aggressive salgsforsøk.

– Det var en kvinne og en mann og de to viste seg å være selgere fra Sector Alarm, enda de fremstilte seg som kommunale inspektører. De skulle på død og liv selge oss boligalarm, sier Trude Jenssen.

LES OGSÅ: - Jeg føler meg lurt av Eurpris

Ville ha de ut

Det var den mannlige selgeren som førte ordet, og han opptrådte ifølge Jenssen veldig dårlig. Selv om Jenssen og mannen etter hvert bare ville ha dem ut av huset, gikk det en halvtime før de klarte det.

– De satte seg på kjøkkenet og den mannlige selgeren begynte å stille mannen min masse private spørsmål. Da han spurte hvor vi oppbevarte verdisakene våre, så begynte alle varsellampene mine å lyse. At de kjørte privatbil gjorde også at jeg begynte å lure på om dette var et svindelforsøk, sier Trude.

Hun og mannen gjorde det klart at selgerne kunne legge igjen reklame, men at det ikke var aktuelt å kjøpe noe der og da.

– Men de tok ikke nei for et nei. Det var tydelig at de gikk igjennom et fast opplegg og at de ikke var innstilt på å la oss slippe unna. Da vi sa nei til kampanjen deres, som bare varte ut dagen, så ble selgeren direkte ufin og vi måtte be de gå et utall ganger før de forlot huset med sure kommentarer, forklarer hun.

Aspiranter på døra

Etter det ubehagelige besøket, ringte Jenssen til Sector Alarm for å høre om de hadde dørselgere i Tromsø for tiden.

– De bekreftet at de hadde aspiranter ute på oppdrag. Men sånn kan man ikke oppføre seg. Jeg har hatt mange selgere på døren, men aldri opplevd noe lignende. Det var direkte ubehagelig.

Selv om det ikke var snakk om svindel denne gangen, så syns Jenssen synd på eldre folk som måtte få disse selgerne på døra.

– Vi er relativt unge og oppegående, men selv for oss var det vanskelig å takle dette. Da tør jeg ikke å tenke på eldre folk som skal oppleve slike aggressive selgere, sier Jenssen.

Det ironiske er at Jenssen faktisk skal installere boligalarm.

– Ja, vi skal installere det. Men det blir ikke fra Sector Alarm. Det er helt sikkert, sier Trude, og tilføyer:

– Man hadde jo nesten trengt alarm som kunne varsle oss mot slike selgere …

- Sånn skal det ikke være

iTromsø har snakket med Sector Alarm og pressetalskvinne Sissel Eckblad. Hun legger seg på vegne av boligalarmselskapet flat for hvordan deres selgere har blitt oppfattet.

– Ja, det som denne kvinnen beskriver; sånn skal det ikke være. Vi tar dette veldig alvorlig og beklager på det sterkeste. Vi kommer til å tak kontakt med salgssjef og selger i Tromsø for å ta grep i denne saken, sier pressetalskvinne Sissel Eckblad.

Skal skape trygghet

Hun sier at boligalarmleverandøren naturlig nok ikke skal skape utrygghet med sine selgere.

– Vi er opptatt av trygghet og etterrettelighet og skal selvsagt ikke skremme folk.

– Jenssen klager på at selgeren ikke ville legge igjen reklamemateriale fordi han ville ha salget gjort der og da. Er det måten dere jobber på?

– Nei, det er ikke en kjent metode hos oss. Vi selger trygghet med våre alarmer og da kan vi definitivt ikke opptre på denne måten. Vi er opptatt av å opptre ordentlig og korrekt, sier Eckblad og gjentar at hun vil ta dette opp med de rette vedkommende i Tromsø.