Frode Høybakk Lien, Morten Haugli og Odd-Rune Devold, trioen bak Movember Tromsø, har lagt noen travle måneder bak seg. Movembermåneden er over, og tilbake står de med om lag 140.000 som i disse dager overføres til Movemberaksjonen. Pengene skal brukes til forskning på prostata- og testikkelkreft.

– Vi er utrolig fornøyd med summen vi har samlet inn, og vi ser at auksjonen har skutt fart i år, sier Haugli.

Totalsummen er en kombinasjon av resultatet av movemberauksjonen, movember-konserten på Driv og donasjoner til Movember Tromsø på movembers egne nettsider.

Vellykket konsert

Nytt av året var konserten på Driv, hvor ni lokale band stilte opp gratis. Selv om oppmøtet ikke var som trioen hadde håpet er de storfornøyde med konserten.

– De som ikke kom kan bare angre seg. Bandene gjorde en helt fantastisk innsats, og det var enormt god stemning, sier Haugli.

– Vi må få lov å takke Sn@kk og Statoil i Breivika som gjennom sine donasjoner gjorde konserten mulig å gjennomføre. I tillegg stilte Arne Grimstad opp som lydmann og Ruben Westerli Johnsen gjorde jobben som lysmann. Vi er veldig takknemlige til alle som har stilt opp for å gjøre dette mulig, sier Devold.

Totalt samlet de inn om lag 30.000 kroner på konserten. Det er en sum som ikke er høy nok til at de lover gjentakelse av konserten.

– Vi er rimelig slitne etter veldig mye jobb med movember, og neste år satser vi nok knallhardt på auksjonen på bekostning av en konsert, sier Høybakk Lien.

Stolte

Etter å ha pustet ut i et par dager har trioen kommet seg til hektene etter årets movember, og legger ikke skjul på at de vil jobbe med movember også neste år.

– Da jeg sto på Driv under konserten ble jeg vanvittig stolt over hva vi har fått til, og den jobben vi gjør er definitivt verdt det resultatet vi kan se, sier Haugli.

– Ja, det er veldig godt å kjenne på stolthetsfølelsen, og faktum at folk kommer bort og synes vi har gjort en god jobb. Det føles selvsagt godt, sier Høybakk Lien.

– Hvordan var det å kunne fjerne barten etter en måned?

– He-he, spør fruen om det, sier Haugli, og ler rått.