Hvert år har elevene som går studiespesialisering med formgiving et prosjekt hvor de lager pynt til skolen. Tradisjon tro lager de en juleutstilling i inngangspartiet på skolen. I år laget de en krans så stor og fin, at de bestemte seg for å gi den bort.

- I dag var det fantastisk flott pyntet, sier Bente E. Killie, avdelingsleder for Design og håndtverk og Media og kommunikasjon ved Breivang videregående skole.

Gave til rådhuset

Etter litt diskusjon, ble elevene og lærer enig om å gi bort kransen til Tromsø rådhus.

- Vi fikk jo glede av den i dag, men så ble vi enige om å gi den bort. En så stor krans trenget er stort hus, så vi ble enige om å gi den til rådhuset. Der får mange glede av å se den, sier Killie, som anslår at kransen er omtrent en meter i diameter.

Julekrasen er laget av elevene ved tredjeåret på linjen. Kransen er lagd av bar og annet grønt, og pyntet med blant annet lys og gullklokker.

- De har aldri laget en så stor krans før, og den er så vakker. Det er spennende at vi gir den bort så noen får gleden av den.

Positiv respons

Killie forteller at elevene har jobbet hardt med kransen.

- Siden den er av naturmateriale kan den ikke lages lang tid i forveien, så de holdt nok på seint i går. Enkelte av elevene var litt slitne i dag, sier hun.

De har allerede fått positive tilbakemeldinger på julekransen.

- Det er kjempeartig for elevene at den blir hengt opp på rådhuset, og det er artig at kommunen vil ha den. Vi har fått veldig positiv respons og kransen skal få henge inne på rådhuset, sier Killie.

- En kjempefin gave

Håvard Sørlie, Håvard Sørlie, politisk rådgiver for kulturavdelingen, var på skolen i morgentimene på fredag på skolen og så på kransen, før den ble fraktet til rådhuset.

- Vi har fått den hengt opp ved siden av inngangspartiet, slik at den er synlig både innsiden og fra utsiden. Vi har hengt den med fronten ut, så den vises godt for andre, sier Sørlie.

Han synes det er stas at elevene har gitt julekransen til rådhuset.

- Det er en utrolig flott krans og en kjempefin gave. Det er artig at de tenkte på å gi den til oss, for her vises den godt for folk i Tromsø.